200 gramų | margarinas |
200 gramų | varškė |
2 stiklinės | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Migdoliniai sausainiai
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Sūrinukai
- Naminiai riestainiukai
- Voveraitės
- Kriaušinės skarelės
- Sausainiai su šokoladu
- Macarons
- Sausainiai su šokoladu
- Imbieriniai sausainukai
- Sausainiai su obuoliais
- „Torketti“
- Lapeliai su įdaru
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Kalėdiniai sausainiai
- Kalėdinės dėžutės
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Šventiniai sausainiai
Varškės sausainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 22
-
Margarinas,
200 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Miltai,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant didelės lentelės peiliu sukapojame margariną su miltais. Kai jie pavirsta trupiniais, dedame pertrintą varškę ir grietinę, sumaišyta su soda.Toliau, viską kapojame, kol produktai sulimpa į tešlą.Tešlą atšaldome,tada iškočiojame ir išspaudžiame iš jos 10 cm apvalius gabalėlius.Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinį, o į kitą - įberiame cukraus.Tešlos gabalėlius viena puse vilgome į kiaušinio plakinį, o po to į cukrų. Gabalėlius lenkiame per pusę cukrumi į vidų ir dar kartą per pusę. Dedami į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepame 220 °C temp., kol gražiai pagelsta.