
Totoriški avienos maltiniai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Čenachai
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Kiaulienos šašlykas
-
Kotletukai su morkomis
-
Giminės kotletai ant laužo
-
Mėsa folijoje
-
Kepsnys Du milžinai
-
Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
-
Įdarytos paprikos
-
Sūrio kamuoliukai
-
Jautienos kepsnys
-
Vyniotinis Kubilas
-
Zuikis - vyniotinis su šparagais ir raudona paprika
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Keptas, įdarytas paršelis
-
Jautiena su garstyčių padažu
-
Jautienos kukuliai
-
Spanguolinis šašlykas
Totoriški avienos maltiniai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
Gaminimo eiga:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Gražina
2011-03-09 11:45
Atsiprašau, bet jei naudojami kiaulių taukai, tai patiekalas iš principo negali būti totoriškas. Tai jau turbūt lietuviška "modifikacija"
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...