
Totoriški avienos maltiniai
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Medžiotojų šašlykai
-
Aštrus šašlykas
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Šašlykai iškylai
-
Kiaulienos kukuliai su ryžiais
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Ranka
-
Gruziškas jautienos šašlykas
-
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
-
Nugarinė ant grotelių
-
Armėniški arba mini mantai
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Kiauliena pagal Aistę
-
Aurimo šašlykas
-
Mėsos duona
-
Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
-
"Ponios cepelinai"
-
Tikro dzūko pietūs
-
Kiaulienos kepsnys
-
Veršienos šašlykas
Totoriški avienos maltiniai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Gražina
2011-03-09 11:45
Atsiprašau, bet jei naudojami kiaulių taukai, tai patiekalas iš principo negali būti totoriškas. Tai jau turbūt lietuviška "modifikacija"
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...