800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrus šašlykas
- Skanūs kiaulienos kepsniukai
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Kiaulienos vyniotinis su granatais
- Kiškis keptas su obuoliais
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Mamos kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu
- Sultingieji šonkauliukai
- Sauliaus kibinai
- Keptos bulvės su mėsa
- Tortilijos
- Kepsnys garstyčių padaže
- Keptas veršienos kumpis su obuoliais
- Mėsos pyragas
- Kotletai lenkiškai
- Veršienos kotletukai
- Neįprasti šašlykai
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
Totoriški avienos maltiniai
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Komentarai (2)
-
Gražina
2011-03-09 11:45
Atsiprašau, bet jei naudojami kiaulių taukai, tai patiekalas iš principo negali būti totoriškas. Tai jau turbūt lietuviška "modifikacija"