
3 stiklinės | cukrus |
3 stiklinės | miltai |
3 vienetai | kiaušinių baltymais |
75 gramai | sviestas (lydyto) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprasti Ingos sausainukai
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Sausainiai su cukraus glazūra
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Sausainiai su džiovintais ananasais
-
Songoko sausainiai
-
Imbieriniai Viktorijos sausainiai
-
Sausainukai "Sraigės"
-
Austriški šokoladiniai sausainiai
-
Florentinai
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Kepta eglutė
-
Reino sausainiai
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Aguoniniai sausainėliai
-
Meduolis baltarusiškai
-
Sausainiai su varške ir cinamonu
-
Sviestiniai sausainiai
-
Pirštai
Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Cukrus,
3 stiklinės -
Miltai,
3 stiklinės -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Sviestas, lydyto,
75 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus išplakite iki standžių putų, vėliau sumažinę mikserio greitį, palaipsniui berkite cukrų. Sumažinę greitį iki minimumo, berkite miltus ir įpilkite ištirpintą sviestą. Nesijaudinkite, jeigu baltymas pridedant ingredientus, nusės- taip turi būti. Tešla turi būti pastos konsistencijos.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
Po 1 šaukštelį tešlos dėkite ant skardos, šaukštelio apačia sukamaisiais judesiais, pradėję nuo vidurio, paskleiskite tešlą iki plonu diskų. Jeigu norite, įdėkite ištirpintą šokoladą į konditerinį maišelį ir ant diskų pavaizduokite ornamentą. Arba šį žingsnį atlikite, kai išimti iš orkaitės sausainiai sukietės. Man išeina 4-5 diskai, priklausomai nuo to, kiek tešlos telpa į šaukštelį. Svarbiausia plonai praskleisti ir palikti tarpus tarp diskų.
Kepkite 5-7 min., iki tol kol apskritimo išorėje pamatysite švelnų parudavimą. Išėmę iš orkaitės greitai susukite paplotėlius į vamzdelius. Sausainiai gali būti saugomi keletą savaičių sandariai uždarytame konteineryje.