Kalėdiniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė, tik oranžinė dalis, tarkuota)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai (malti)
1 arbatinis šaukštelis imbieras (maltas)
0.5 arbatinio šaukštelio druska
50 mililitrų apelsinų sulčių
100 mililitrų cukrus (rudasis)
20 mililitrų sirupas (tamsus)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas (maltas)
2 arbatiniai šaukšteliai kardamonas (maltas)
150 gramų margarinas (Rama, kepiniams)
1 vienetas kiaušiniai
800 mililitrų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis soda
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.


Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai sausainiai

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Glazūrai reiks: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.


Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Kristina 2012-12-06 12:49

    sveiki,
    o tamsus sirupas- pirktinis?


  • Julija 2012-12-01 17:46

    Pats geriausias Kalėdinių sausainių receptas. Esu išbandžius įvairiausių iki kaklo, o praeitais metais atradau šitą ir gavosi tiesiog T O B U L I sausainiai. Šiais metais ir visais kitais kepsiu tik šiuos <3


Daugiau receptų