Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.
Graikinių riešutų sausainiai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
| 300 gramų | graikiniai riešutai (įdarui) |
| 1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) |
| 150 gramų | sviestas (tešlai) |
| 3 valgomieji šaukštai | vanduo (įdarui) |
| 150 gramų | cukrus (tešlai) |
| 100 gramų | cukrus (tešlai) |
| 100 gramų | sviestas (tešlai) |
| 225 gramai | kvietiniai miltai (tešlai) |
| 1 arbatinis šaukštelis | soda (tešlai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Seniai besmegeniai
-
Sausainiai su migdolais
-
Alaus sausainiai
-
Trys muškietininkai - sausainiukai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Traškūs šokoladiniai sausainiai
-
Kalėdiniai grybukai
-
Rudeniniai grybukai
-
Avižiniai sausainiai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Saldžios juostelės
-
Sausainiai su šokoladu
-
„Paršiukai“
-
Smėlinukai
-
Morenginiai sausainiai
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Imbieriniai sausainukai
Graikinių riešutų sausainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Graikiniai riešutai, įdarui,
300 gramų -
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas -
Sviestas, tešlai,
150 gramų -
Vanduo, įdarui,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, tešlai,
150 gramų -
Cukrus, tešlai,
100 gramų -
Sviestas, tešlai,
100 gramų -
Kvietiniai miltai, tešlai,
225 gramai -
Soda, tešlai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
