Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.

Graikinių riešutų sausainiai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | graikiniai riešutai (įdarui) |
1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) |
150 gramų | sviestas (tešlai) |
3 valgomieji šaukštai | vanduo (įdarui) |
150 gramų | cukrus (tešlai) |
100 gramų | cukrus (tešlai) |
100 gramų | sviestas (tešlai) |
225 gramai | kvietiniai miltai (tešlai) |
1 arbatinis šaukštelis | soda (tešlai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaikystės skarelės
-
Cinamoniniai sausainiai
-
Smėlinukai
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Alaus sausainiai
-
Kalėdinės dėžutės
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Avižinių dribsnių sausainiai
-
Grybukai
-
Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Minkšti juodojo šokolado sausainiai
-
Voveraitės
-
„Torketti“
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Sausainiai
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Aguoniniai sausainėliai
Graikinių riešutų sausainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Graikiniai riešutai, įdarui,
300 gramų -
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas -
Sviestas, tešlai,
150 gramų -
Vanduo, įdarui,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, tešlai,
150 gramų -
Cukrus, tešlai,
100 gramų -
Sviestas, tešlai,
100 gramų -
Kvietiniai miltai, tešlai,
225 gramai -
Soda, tešlai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...