
250 gramų | sviestas (arba margarinas) |
100 gramų | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
250 gramų | krakmolas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
100 gramų | juodojo šokolado (papuošimui) |
80 gramų | juodojo šokolado (papuošimui) |
Po to suberkite krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos ir maišykite. Kai nesimaišo, baikite tešlą minkyti rankomis. Kad tešla prie rankų labai neliptų, rankas susivilgykite šaltu vandeniu.
Tešlą susukite į volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Kiekvieną tešlos gabaliuką suplokite ir į vidurį įdėkite šokolado gabaliuką arba šokoladinį saldainį (nedidelį). Galiausiai tešlą vėl susukite, kad gautųsi apvalus sausainis su įdaru viduje.
Sausainius sudėkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir kepkite 180° C orkaitėje 10 minučių.
Gavosi apie 40 sausainių.
Papuoškite juos ištirpintu šokoladu ir likusiais saldainiukais.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sviestiniai sausainiai
-
Songoko sausainiai
-
Trapi širdelė
-
Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
-
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
-
Kalėdinės dėžutės
-
Redos sausainiai
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Susuktukai su moliūgu
-
Sausainiai su varške
-
Gardūs kokosiniai sausainiukai
-
Citrininiai sausainiai
-
Sausainiai su krakmolu
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Apelsininiai sausainiukai
-
Trapios tešlos sausainiai
-
Tinginys tarp aguonų
-
Kūčiukai
-
Paprasti Ingos sausainukai
-
Imbieriniai sausainiai
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, arba margarinas,
250 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų - Druska
-
Juodasis šokoladas, papuošimui,
100 gramų -
Juodasis šokoladas, papuošimui,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpintą sviestą išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Po to suberkite krakmolą, miltus, žiupsnelį druskos ir maišykite. Kai nesimaišo, baikite tešlą minkyti rankomis. Kad tešla prie rankų labai neliptų, rankas susivilgykite šaltu vandeniu.
Tešlą susukite į volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Kiekvieną tešlos gabaliuką suplokite ir į vidurį įdėkite šokolado gabaliuką arba šokoladinį saldainį (nedidelį). Galiausiai tešlą vėl susukite, kad gautųsi apvalus sausainis su įdaru viduje.
Sausainius sudėkite į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir kepkite 180° C orkaitėje 10 minučių.
Gavosi apie 40 sausainių.
Papuoškite juos ištirpintu šokoladu ir likusiais saldainiukais.
Skanaus :)
Komentarai (3)
-
Deivis
2013-09-07 21:55
Bet neskanu
-
Deividas
2013-09-07 21:54
Labai skanu ačiū