400 gramų | kondensuotas pienas |
200 gramų | kukurūzų dribsniai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | juodosios razinos |
1 sauja | geltonosios razinos |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys |
1 valgomasis šaukštas | sezamas |
1 arbatinis šaukštelis | malto cinamono |
1 žiupsnelis | malto muskato |
1 žiupsnelis | malto imbiero |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūginiai meduoliai
- Citrininiai sausainiai
- Rūtos eglutės
- Mini raguoliai
- Desertinis sausainis Aukselis
- Apelsininiai sausainiukai
- Sausainiukai
- Naminiai riestainiukai
- Cinamoniniai sausainiai
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Paplotėliai su bananais
- Traškūs sausainiai
- Meduoliai
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
- Trapūs žagarėliai
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Sausainiai su krakmolu
- Tinginys tarp aguonų
- Sausučiai
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Kondensuotas pienas,
400 gramų -
Kukurūzų dribsniai,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Juodosios razinos,
1 sauja -
Geltonosios razinos,
1 sauja -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Linų sėmenys,
1 valgomasis šaukštas -
Sezamas,
1 valgomasis šaukštas -
Maltas cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
1 žiupsnelis -
Maltas imbieras,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išlydome prikaistuvyje ant silpnos ugnies, supilame kondensuotą pieną, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol masė taps auksinės spalvos, pagardiname cinamonu, muskatu ir imbieru, gerai išmaišome.
Likusius produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome su kondensuoto pieno mase.
Gerą kepimo popierių sukarpome nedideliais keturkampiais, dedame į metlinę keksiukų formą ir įdedame po 1 valgomą šaukštą florentinų masės, gerai prispaudžiame. Kepame ~15 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išėmus iš orkaitės atvėsinti.
Taip paruoštus florentinus galima kepti ir ne keksiukų formelėse, bet tiesiog ant kepimo skardos, kaip sausainius, ant kepimo popieriaus, tuomet jie gausis plokštesni.