
250 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
150 gramų | sviestas |
150 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | romas (ekstraktas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
60 gramų | juodojo šokolado |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
4 arbatiniai šaukšteliai | kakava (milteliai) |
1.5 valgomojo šaukšto | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Imbieriniai sausainukai
-
Mini sausainėliai
-
Sausainiai "Smėlio juostos"
-
Cinamoniniai sausainiai
-
Macarons
-
Skanūs sausainėliai
-
Songoko sausainiai
-
Morkų sausainiai
-
Meduoliai
-
Sausainukai su kokosų drožlėmis
-
Sviestiniai sausainiai
-
Trapi širdelė
-
Gardūs kokosiniai sausainiukai
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Paukščiukai
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Saldžios juostelės
-
Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
-
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
Šokoladiniai sausainukai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Romas, ekstraktas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodasis šokoladas,
60 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kakava, milteliai,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
1.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens. Išmaišykite vanilinį cukrų, kakavą ir pieną. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite ant skardos per 2,5 cm vieną nuo kito. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.