
Moliūgų sriuba su baravykais
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | krapai (smulkinti) |
200 gramų | baravykai |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
1 vienetas | poras |
400 gramų | moliūgai |
1 vienetas | morkos |
2 stiklinės | sultinys (pagal poreikį, gali būti daugiau) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Porą supjaustome griežinėliais, morką sutarkuojame burokine tarka, kepiname ant silpnos ugnies, kol įgaus gintarinį atspalvį. Tuomet sudedame smulkintą moliūgą, dar šiek tiek pakepiname. Užpilame verdančiu sultiniu, uždengiame dangtį ir troškiname (tol, kol suminkštės moliūgas). Kitoje keptuvėje kepiname grybus. Maždaug po 15 min. daržovės jau būna išvirusios. Viską sutriname. Sriuba jau paruošta, į kiekvieną sriubos lėkštę atskirai pridedame keptų grybų, sumaišytų su petražolėmis ir krapais. Pagardiname grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
-
Baravykų sriuba su cukinija
-
Trinta pomidorų sriuba su sūriu
-
Vegetariška avinžirnių sriuba
-
Garšvos šaltibarščiai
-
Daržovių-vištienos sriuba
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Aštri meksikietiška sriuba
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Itališka manų kruopų sriuba
-
Vištienos sriuba su makaronais
-
Agurkinė sriuba
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Žuvienė daržovių sultinyje
-
Trinta brokolių ir žirnių sriuba
-
Petražolių sriuba
-
Asiūklio ūglių sriuba
-
Burokėlių sriuba su kukuliais
-
Lašišos ir lešių sriuba
-
Daržovių sriuba su dešrelėmis
Moliūgų sriuba su baravykais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Juodieji pipirai
- Druska
-
Krapai, smulkinti,
2 valgomieji šaukštai -
Baravykai,
200 gramų -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai -
Poras,
1 vienetas -
Moliūgai,
400 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Sultinys, pagal poreikį, gali būti daugiau,
2 stiklinės -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Porą supjaustome griežinėliais, morką sutarkuojame burokine tarka, kepiname ant silpnos ugnies, kol įgaus gintarinį atspalvį. Tuomet sudedame smulkintą moliūgą, dar šiek tiek pakepiname. Užpilame verdančiu sultiniu, uždengiame dangtį ir troškiname (tol, kol suminkštės moliūgas). Kitoje keptuvėje kepiname grybus. Maždaug po 15 min. daržovės jau būna išvirusios. Viską sutriname. Sriuba jau paruošta, į kiekvieną sriubos lėkštę atskirai pridedame keptų grybų, sumaišytų su petražolėmis ir krapais. Pagardiname grietine.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...