šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | krapai (smulkinti) |
200 gramų | baravykai |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
1 vienetas | poras |
400 gramų | moliūgai |
1 vienetas | morkos |
2 stiklinės | sultinys (pagal poreikį, gali būti daugiau) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižienė su grybais
- Arvydo šaltibarščiai
- Kopūstų sriuba
- Gaspačas
- Trinta burokelių sriuba
- Kamų sriuba
- Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
- Sriuba su brokoliais
- Mėlynių sriuba
- Paprasta rūgštynių sriuba
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Trinta kukurūzų sriuba
- Cukinijų sriuba su kariu
- Voveraičių sriuba su jūros kopūstais
- Pupelių ir kukurūzų sriuba
- Angliška sriuba iš veršio galvos
- Balinti baršteliai su grybais
- Trinta bulvienė
- Dilgėlių sriuba su vištiena
- Kreminė vištienos sriuba
Moliūgų sriuba su baravykais
- Juodieji pipirai
- Druska
-
Krapai, smulkinti,
2 valgomieji šaukštai -
Baravykai,
200 gramų -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai -
Poras,
1 vienetas -
Moliūgai,
400 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Sultinys, pagal poreikį, gali būti daugiau,
2 stiklinės -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Porą supjaustome griežinėliais, morką sutarkuojame burokine tarka, kepiname ant silpnos ugnies, kol įgaus gintarinį atspalvį. Tuomet sudedame smulkintą moliūgą, dar šiek tiek pakepiname. Užpilame verdančiu sultiniu, uždengiame dangtį ir troškiname (tol, kol suminkštės moliūgas). Kitoje keptuvėje kepiname grybus. Maždaug po 15 min. daržovės jau būna išvirusios. Viską sutriname. Sriuba jau paruošta, į kiekvieną sriubos lėkštę atskirai pridedame keptų grybų, sumaišytų su petražolėmis ir krapais. Pagardiname grietine.