Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Šie sausainiai yra tikrai laaabai šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, Šie sausainiai yra tikrai laaabai šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, na, ir dar ant sausainių viršaus nepamirštame užbarstyti šiek tiek šokolado papildomai. Taigi, galite įsivaizduoti, koks nepakartojamas skonis! Tik iškepti sausainiai būna labai minkšti, bet perkepti jų nereikia, nes atvėsę bus per kieti. Tad, kai kepsite, nepamirškite sekti kepimo laiko. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
180 gramų miltai
110 gramų sviestas (kambario temperatūros)
75 mililitrai rudasis cukrus (smulkaus)
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas (arba vanilinio cukraus)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo soda
0.333333 arbatinio šaukštelio druska (smulkios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.
2.
Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.
3.
Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.
4.
0 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
6.
Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.
7.
Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs. Skanaus!!! Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šie sausainiai yra tikrai laaabai šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. 100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.

  2. Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.

  3. Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.

  4. 0 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.

  5. Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.

  6. Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.

  7. Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs. Skanaus!!! Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų