![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
200 gramų | juodojo šokolado (smulkinto) |
180 gramų | miltai |
110 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
75 mililitrai | rudasis cukrus (smulkaus) |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas (arba vanilinio cukraus) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo soda |
0.333333 arbatinio šaukštelio | druska (smulkios) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybukai
-
Saldžios juostelės
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Austriški kalėdiniai sausainukai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Persikiniai sausainiai su kokosu
-
Austriški šokoladiniai sausainiai
-
Kamelijos skanėstas
-
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
-
Sausainiai su šokoladu
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Žagarėliai “Gėlytės”
-
Aguoniniai sausainėliai
-
Trapi širdelė
-
Avižiniai sausainiai
-
Naminiai riestainiukai
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Trapūs sausainiai
-
Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
-
Migdoliniai sausainiai
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Juodasis šokoladas, smulkinto,
200 gramų -
Miltai,
180 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
110 gramų -
Rudasis cukrus, smulkaus,
75 mililitrai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanilės ekstraktas, arba vanilinio cukraus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska, smulkios,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
100 g šokolado ištirpiname karšto vandens vonelėje, paliekame pravėsti.
Viename inde sumaišome miltus su soda ir druska.
Kitame inde išplakame kiaušinį su sviestu, cukrumi, vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišome ištirpdintą šokoladą į tešlą. Po to pamažu įmaišome miltus, maišome, kol gauname vientisą masę.
0 g šokolado gabalėlių įmaišome į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždengiame maistine plėvele, paliekame šaldytuve sustengti ~2 h.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
Sausainių formavimas – imame po 1 kupiną valgomą šaukštą tešlos, suformuojame rutuliuką, tada šiek suspaudžiame, išlyginame kraštus ir dedame ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių paliekame ~3-4 cm atstumą, kad kepdami nesuliptų. Aš suformavau 5-5,5 cm pločio ir 1 cm storio 16 tešlos gabalėlių. Ant kiekvieno sausainio įspaudžiame po keletą šokolado gabalėlių.
Sausainius kepame 8-9 min. Ilgiau kepti nereikia, nebent norite labai traškių sausainių. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet kai atvės – sustengs. Skanaus!!! Sausainius laikykite uždengtus, kambario temperatūroje.