Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI:
| 50 mililitrų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo) |
| šiek tiek | druska |
| 1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
| 1 vienetas | poras (stiebai) |
| 50 gramų | sviestas |
| 0.5 litro | pienas |
| 2 vienetai | bulvių |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
| 0.5 kilogramo | moliūgai |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų sriuba
-
Trinta bulvių sriuba
-
Grybų sriuba su sūriu
-
Šalta daržovių sriubytė
-
Barščiai
-
Daržovių sriubytė "Vasara"
-
Šalta obuolių sriuba
-
Porų sriuba su dešrelėmis
-
Šviežių žirnelių sriuba su grybais
-
Vegetariška avinžirnių sriuba
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Saldi slyvų sriuba
-
Obuolių sulčių sriuba
-
Daržovių sultinys su vištiena
-
Čili sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Sriuba su cukinija ir pomidorais
-
Lietuviška kopūstienė
-
Tiršta pievagrybių sriuba
-
Dilgėlių sriuba
Moliūgų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo,
50 mililitrų - Druska
-
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Poras, stiebai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės,
2 vienetai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Moliūgai,
0.5 kilogramo - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
ilona
2011-11-28 21:08
manau turetu buti skanu rytoj darysiu nes gavau laaaabai dydeli moliuga %-) ... :-) :-)
-
Jurgita
2011-11-02 20:43
labai skani sriuba, tik vietoj poro dėjau morkas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
