Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)

Moliūgų sriuba
INGREDIENTAI:
50 mililitrų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
1 vienetas | poras (stiebai) |
50 gramų | sviestas |
0.5 litro | pienas |
2 vienetai | bulvių |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
0.5 kilogramo | moliūgai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Agurklės sriuba
-
Aguonpienis su kūčiukais
-
Pieniška sriuba su aguonų kukuliais
-
Žirnienė su grybais
-
Lečo daržovienė
-
Vištų širdelių ir raugintų agurkų sriuba
-
Itališka kopūstų sriuba su grūdais
-
Daržovių sriuba su raugintais agurkais
-
Vegetariška avinžirnių sriuba
-
Arbūzinė sriuba
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Gurmaniška džiovintų pievagrybių sriuba
-
Sriuba "Tom Yum Kung"
-
Aštri pomidorų sriuba
-
Kinietiška grybų sriuba
-
Dietiška vištienos sriuba su kalafiorais ir brokoliais
-
Balinti baršteliai su grybais
-
Pieniška sriuba su makaronais
-
Netradiciniai šaltibarščiai su aguročiu
-
Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
Moliūgų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo,
50 mililitrų - Druska
-
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Poras, stiebai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės,
2 vienetai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Moliūgai,
0.5 kilogramo - Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir minkštimą supjaustome kubeliais.
Bulves nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais.
Svogūno galvą ir porą susmulkiname. Ištirpiname sviestą keptuvėje ir pakepiname svogūną ir porus. Sukepinti nereikia, užtenka kepti 1 minutę.
Moliūgus, bulves ir pakepintus svogūnus sudedame į puodą.
Įberiame prieskonių ir užpilame pienu.
Virti reikia apie 10 min., ant silpnos ugnies.
Po to supilame grietinėlę ir verdame dar iki 5 minučių.
Sutriname sriubą su trintuvu.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
-
ilona
2011-11-28 21:08
manau turetu buti skanu rytoj darysiu nes gavau laaaabai dydeli moliuga %-) ... :-) :-)
-
Jurgita
2011-11-02 20:43
labai skani sriuba, tik vietoj poro dėjau morkas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...