Maljorkietiška kopūstų sriuba
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Gardi, lengva, bet kartu ir soti maljorkietiška sriubytė – dar vienas, mano, kaip sriubų mėgėjos, atradimas. Nors šią sriubą galima pavadinti ir troškiniu, ne vien dėl Gardi, lengva, bet kartu ir soti maljorkietiška sriubytė – dar vienas, mano, kaip sriubų mėgėjos, atradimas. Nors šią sriubą galima pavadinti ir troškiniu, ne vien dėl išvaizdos, bet ir dėl sotumo. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 galva kopūstai (mažo)
500 mililitrų vanduo (karšto)
2 vienetai žaliosios paprikos (vidutinio dydžio)
2 vienetai pomidorai (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnai (didelio)
5 skiltelės česnakas
1 sauja petražolės (šviežių, smulkintų)
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai raudonosios paprikos milteliai
šiek tiek druska
Patiekiant:
1.5 litro sultinys (daržovių ar vištienos)
1 vienetas batonas (ar duonos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.
2.
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.
3.
Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.
4.
Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.
5.
Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Maljorkietiška kopūstų sriuba

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Patiekiant:
Autoriaus žodis: Gardi, lengva, bet kartu ir soti maljorkietiška sriubytė – dar vienas, mano, kaip sriubų mėgėjos, atradimas. Nors šią sriubą galima pavadinti ir troškiniu, ne vien dėl ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Kopūstą supjaustome dideliais gabalėliais. Iš paprikų išimame sėklytes, supjaustome didesniais gabalėliais.

  2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 5 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.

  3. Pomidorus nulupame, išimame sėklytes (jei norite) ir supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į puodą kartu su svogūnu ir česnaku. Kepiname, kol pomidoro gabalėliai suminkštėja. Tada sudedame susmulkintą kopūstą, išmaišome ir kaitiname, kol kopūstas suminkštėja. Sudedame petražoles, įberiame paprikos miltelius, išmaišome. Pakaitiname ~2-3 min. Po to sudedame paprikas, išmaišome, pakaitiname ~2-3 min ir užpilame 500 ml karšto vandens. Sriubą kaitiname, kol paprika suminkštėja. Pabaigoje pagardiname druska pagal skonį.

  4. Sriubos patiekimas – karštą sultinį supilstome į dubenėlius, įdedame batono riekeles, ant viršaus sudedame troškintas daržoves ir patiekiame. Sriubą galite pagardinti grietine.

  5. Šiai sriubai geriausia naudoti vakarykštę duoną, prieš tai supjaustytą plonomis riekelėmis, kad šiek tiek padžiūtų.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų