
12 vienetų | sausainiai | |
75 gramai | sviestas (lydytas) | |
3 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas | |
600 gramų | sūris (maskarponės / Filadelfijos) | |
270 gramų | dansukker šviesusis sirupas | |
4 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė, tarkuota) | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% (plakta) | |
Karameliniam padažui: | ||
450 gramų | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ | |
100 mililitrų | vanduo | |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% ( 35%) | |
50 gramų | sviestas |
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas „Sniegas“
-
Citrininiai putėsiai
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
-
Karamelinis sūrio pyragas
-
Maskarponinė želė su vaisiais
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
-
Želė "Trispalvė"
-
Spurgos su įdaru ir glaistu
-
Vyno želės ir grietinėlės desertas
-
Obuoliai su varške
-
Grybukai
-
Saldus patiekalas
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Ryžių pudingas su vaisiais
-
Bakalieno Tinginys
-
Kokteilis „Vampyro aistra“
-
Vaniliniai ledai su įcukrintais vaisiais
-
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais
-
Dribsnių kokteilis
Karamelinis sūrio pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sausainiai,
12 vienetų -
Sviestas, lydytas,
75 gramai -
Cinamonas,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris, maskarponės / Filadelfijos,
600 gramų -
Dansukker šviesusis sirupas,
270 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
0.5 vieneto -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinėlė, 35%, plakta,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
450 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Grietinėlė, 35%, 35%,
100 mililitrų -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Naudoti 24 cm apvalią kepimo formą su išimamu pagrindu.
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.