
800 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
25 gramai | mielės |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | vanilinis cukrus (pakelis) |
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mieliniai riestainiukai
-
Ruginių miltų bandelės
-
Pyragas su razinomis
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Aguoninis pyragas
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės su įdaru
-
Bandelės su bulvėmis
-
Bandelės "Rožytės"
-
Daniškos bandelės
-
Bandelės su daržovių įdaru
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Bandelės su varške
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Varškės bandelės
-
Pynutės
-
Bandelės su kriaušėmis
-
Bandelės su varške
-
Skandinaviškos bandelės
-
Arbatinės bandelės
Mielinės bandelės su kokoso įdaru

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Mielės,
25 gramai -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus, pakelis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.
Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą.
Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jo kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min orkaitėje.