1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1.5 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
15 gramų | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliai su mėsa
- Bandelės su kviečiais
- Pyragaičiai su įdaru
- Migdolinės bandelės
- Bandelės su aguonomis ir šokoladu
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Bandelės iš batono
- Dešriukai
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės vyrams
- Ruginių miltų bandelės
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Keksiukai su mėlynėmis
- Bandelės su cinamonu
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Bandelės su spanguolėmis
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su kumpio įdaru
Mieliniai riestainiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Druska,
15 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.