Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.

Mieliniai riestainiukai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1.5 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
15 gramų | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su kviečiais
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Bandelės su varške
-
Bandelės su cinamonu
-
Skandinaviškos bandelės
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
"Traškio" bandelė
-
Ruginių miltų bandelės
-
Sūrio pyragėliai
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės širdutės
-
Įdarytos bandelės
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su cinamonu
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Pusryčių bandelės
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės su grybų įdaru
Mieliniai riestainiukai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Druska,
15 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...