300 gramų | faršas |
500 gramų | miltai |
1 vienetas | svogūnai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 pakelis | sausų mielių |
šiek tiek | prieskoniai |
2 vienetai | paprika |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su varške
- "Traškio" bandelė
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės vyrams
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Bandelės su spanguolėmis
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Švediškos bandelės
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Vengriški pyragėliai
- Sūrio pyragėliai
- Pikantiški pyragėliai
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės su daržovių įdaru
- Pynutės
- Bandelės širdutės
- Bandelės su kumpio įdaru
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Faršas,
300 gramų -
Miltai,
500 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sausos mielės,
1 pakelis - Prieskoniai
-
Paprika,
2 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiltą pieną suberkite cukrų ir mieles, kad ištirptų. Persijokite į dubenį miltus, padarykite duobutę ir supilkite pieno&mielių mišinį. Palikite stovėti šiltai, kol iškils mielių kepurė. Sudėti aliejų, plaktą kiaušinį ir druską. Viską išmaišyti mentele, vėliau rankomis minkyti tešlą tol, kol nebelips prie rankų. Suformuoti rutulį, jei reikėtų pamėtyti į stalą, tuomet tešla tampa minkštesnė, išeina oras. Suformuoti 20 rutulėlių.
Į faršą įdėti susmulkintą svogūną, papriką ir pagardinti prieskoniais.
Iškočioti apskritimus apie 5-6 mm. dėti įdarą ir suformuoti bandelę. Bandeles dėti į orkaitę, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.