
3.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | vanduo |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 vienetai | svogūnai |
1 kilogramas | grybai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
"Traškio" bandelė
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės su grybais
-
Skandinaviškos bandelės
-
Žuvies spurgytės
-
Ruginių miltų bandelės
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bandelės su įdaru
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Pyragas su razinomis
-
Zanza
-
Daniškos bandelės
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Bandelės hamburgeriams
-
Avižinės bandelės
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės su kriaušėmis
-
Bandelės su varške
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
-
Miltai,
3.5 stiklinės -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grybai, virti,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.
Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.
Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.