
3.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | vanduo |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 vienetai | svogūnai |
1 kilogramas | grybai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės su bulvėmis
-
Tobulas mėsainis
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Bulvinės bandelės
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Bandelės su kopūstais
-
Bandelės su grybais
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Naminė bulka su sezamais
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Zanza
-
Bandelės širdutės
-
Bandelės su aguonomis
-
Skandinaviškos bandelės
-
Mielinės spurgos
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Bandelės su kviečiais
-
Bandelės su cinamonu
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
-
Miltai,
3.5 stiklinės -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grybai, virti,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.
Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.
Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.