3.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | vanduo |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 vienetai | svogūnai |
1 kilogramas | grybai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su varške
- Skandinaviškos bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės su kumpio įdaru
- Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
- Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
- Bandelės su kriaušėmis
- Bandelės su spanguolėmis
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su varške
- Naminė bulka su sezamais
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Bandelės su bulvėmis
- Mielinės bandelės
- Aguoninis pyragas
- Aguonų vyniotinukai
- Bandelės su grybų įdaru
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su kviečiais
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
-
Miltai,
3.5 stiklinės -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grybai, virti,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.
Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.
Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.