
3.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | vanduo |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 vienetai | svogūnai |
1 kilogramas | grybai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tobulas mėsainis
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės prie arbatos
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su varške
-
Naminė balta duona
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Bandelės su grybais
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Bandelės su kviečiais
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Bandelės su kopūstais
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Bandelės "Rožytės"
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bandelės
-
Arbatinės bandelės
-
Bandelės iš batono
-
Apvaliosios bandelės
-
Bandelės su bulvėmis
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 18
-
Miltai,
3.5 stiklinės -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grybai, virti,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus ir svogūnus pakepinti ant sviesto, kepimo pabaigoje berti druską. Palikti, kad atvėstų.
Ruošiame tešlą. Užkaiskite vandenį. Sumaišykite miltus,cukrų ir druską. Į karštą vandenį pilkite aliejų, pamaišykite ir po truputį pilkite jį ant miltų, sumaišykite ir minkykite tešlą. Iškočiokite pusę tešlos į didelį lakštą, tačiau plonu sluoksniu. Išdėstykite grybų įdarą ant tešlos (dėkite po šaukštą, palikite tarpus). Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį, juo atsargiai užklojame tešlos lakštą su grybų įdaru. Stiklinės pagalba išspaudžiame apvalius pyragėlius. Stiklinės skersmuo turi atitikti įdaro vietos dydį. Taip spaudžiame ant kiekvieno pyragėlio, gausime gražius ir apskritus. Su pirštais paspaudžiame kiekvieno pyragėlio kraštus, kad jie neturėtų tarpų, pro kuriuos gali ištekėti įdaras.
Kepinti reikia karštame aliejuje iš abiejų pusių.