300 gramų | kvietiniai miltai |
20 gramų | mielės (šviežios) |
40 mililitrų | vanduo (šiltas) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
120 gramų | bulvių (virtos) |
20 gramų | sviestas (minkštas) |
80 gramų | vanduo (šiltas) |
Sumaišykite visus ingredientus, palaipsniui pilant mieles. Kai tešla tampa vientisa ir pasidaro į kamuolį, perkelkite jį į dubenį, uždenkite ir atidėkite augti 1 valandai.
Tada padalinkite tešlą į 9 dalis ir suformuokite badneles. Jas dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, palikant tarpelius. Apibarstykite miltais ar džiūvėsėliais, apšlakstykite aliejumi ir palikite dar 45-60 minučių pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Apačioje įdėkite vandens dubenėlį arba supilkite ledo kubelių (aš rekomenduoju antrąjį būdą). Kepkite apie 20 minučių, kol paruduos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su varške
- "Traškio" bandelė
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės vyrams
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Bandelės su spanguolėmis
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Švediškos bandelės
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Vengriški pyragėliai
- Sūrio pyragėliai
- Pikantiški pyragėliai
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės su daržovių įdaru
- Pynutės
- Bandelės širdutės
- Bandelės su kumpio įdaru
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
Bandelės su bulvėmis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Mielės, šviežios,
20 gramų -
Vanduo, šiltas,
40 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
120 gramų -
Sviestas, minkštas,
20 gramų -
Vanduo, šiltas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite mieles su 40 ml šilto (ne karšto) vandens.
Sumaišykite visus ingredientus, palaipsniui pilant mieles. Kai tešla tampa vientisa ir pasidaro į kamuolį, perkelkite jį į dubenį, uždenkite ir atidėkite augti 1 valandai.
Tada padalinkite tešlą į 9 dalis ir suformuokite badneles. Jas dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, palikant tarpelius. Apibarstykite miltais ar džiūvėsėliais, apšlakstykite aliejumi ir palikite dar 45-60 minučių pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Apačioje įdėkite vandens dubenėlį arba supilkite ledo kubelių (aš rekomenduoju antrąjį būdą). Kepkite apie 20 minučių, kol paruduos.
Komentarai (1)
-
(anonimas)
2011-08-03 19:09
Tai kur cia bulves?