1.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
200 mililitrų | pienas |
50 gramų | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 vienetas | vanilinis cukrus (pakelis) |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
75 gramai | razinos |
3 valgomieji šaukštai | aguonų |
Aguonas verdame su puse stiklinės vandens 1 minutę ir paliekame pastovėti 10 minučių, o tada nukošiame, kad gerai nubėgtų vanduo.
Mieles ištirpiname su šiltu pienu, sumaišome su cukrumi ir dviem šaukšteliais miltų ir paliekame pastovėti 10 minučių.
Dubenyje sumaišome augalinį aliejų, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį.
Į mielių mišinį beriame stiklinę išsijotų miltų ir gerai maišome. Tada supilame aliejaus mišinį, aguonas bei razinas. Viską gerai išmaišome. Suberiame dar vieną stiklinę išsijotų miltų ir dedame sviestą, išminkome. Galiausiai suberiame likusius išsijotus miltus ir suminkome tešlą (jei reikia miltų pridėkite daugiau). Paliekame tešlos kamuolį šiltai valandai laiko.
Kepimo indą ištepame sviestu. Tešlą daliname į gabaliukus, padarome rutuliukus ir dedame į kepimo indą, vieną šalia kito. Paliekame 15 - 20 minučių pastovėti.
Kiekvienas gabaliukas aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas cukrumi. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepame iki kol gražiai paruduos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Bandelės su kopūstais
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su kumpio įdaru
- "Traškio" bandelė
- Žuvies spurgytės
- Skandinaviškos bandelės
- Sūrio pyragėliai
- Migdolinės bandelės
- Bandelės su kriaušėmis
- Dešriukai
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Naminė balta duona
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Bandelės su bulvėmis
- Pynutės
- Bandelės su cinamonu
- Varškės bandelės
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės su cinamonu
Bandelės su aguonomis
- Paruošimo laikas:
-
Mielės, sausos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
200 mililitrų -
Sviestas,
50 gramų -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus, pakelis,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Razinos,
75 gramai -
Aguonos,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Razinas išmirkome karštame vandenyje, nusausiname ir paliekame džiūti. Tada sumaišome su trupučiu miltų.
Aguonas verdame su puse stiklinės vandens 1 minutę ir paliekame pastovėti 10 minučių, o tada nukošiame, kad gerai nubėgtų vanduo.
Mieles ištirpiname su šiltu pienu, sumaišome su cukrumi ir dviem šaukšteliais miltų ir paliekame pastovėti 10 minučių.
Dubenyje sumaišome augalinį aliejų, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį.
Į mielių mišinį beriame stiklinę išsijotų miltų ir gerai maišome. Tada supilame aliejaus mišinį, aguonas bei razinas. Viską gerai išmaišome. Suberiame dar vieną stiklinę išsijotų miltų ir dedame sviestą, išminkome. Galiausiai suberiame likusius išsijotus miltus ir suminkome tešlą (jei reikia miltų pridėkite daugiau). Paliekame tešlos kamuolį šiltai valandai laiko.
Kepimo indą ištepame sviestu. Tešlą daliname į gabaliukus, padarome rutuliukus ir dedame į kepimo indą, vieną šalia kito. Paliekame 15 - 20 minučių pastovėti.
Kiekvienas gabaliukas aptepamas kiaušinio plakiniu ir apibarstomas cukrumi. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepame iki kol gražiai paruduos.