
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | mielės |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Apvaliosios bandelės
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Bandelės su aguonomis
-
Mielinės bandelės
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Varškės bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Sūrio pyragėliai
-
Avižinės bandelės
-
Pusryčių bandelės
-
Naminė balta duona
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Padangėlės
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
-
Skaniosios bandelės su mėsa
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
1 vienetas -
Pienas,
1 stiklinė - Druska
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...