1 vienetas | mielės |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštos bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Bulvinės bandelės
- Bandelės su kopūstais
- Vengriški pyragėliai
- Migdolinės bandelės
- Mielinės bandelės su kokoso įdaru
- Bandelės su spanguolėmis
- Avižinės bandelės
- Aguonų vyniotinukai
- Mieliniai riestainiukai
- Mėlynių bandelė
- Bandelės su lašinukų įdaru
- Arbatinės bandelės
- Dešriukai
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Pyragėliai su mėsa
- Mielinė bulka su razinomis
- Pusryčių bandelės
- "Traškio" bandelė
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
1 vienetas -
Pienas,
1 stiklinė - Druska
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.