Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | mielės |
| 1 stiklinė | pienas |
| šiek tiek | druska |
| 1 vienetas | obuoliai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
| 5 valgomieji šaukštai | cukrus |
| 1 stiklinė | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės širdutės
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Mieliniai riestainiukai
-
Bandelės su cinamonu
-
Padangėlės
-
Bandelės su įdaru
-
Įdarytos bandelės
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Bandelės vasaros užkandžiams
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės prie arbatos
-
Bandelės su kopūstais
-
Ruginių miltų bandelės
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
1 vienetas -
Pienas,
1 stiklinė - Druska
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir druska, užpilti pašildytu pienu, įberti pusę stiklinės miltų, išminkyti tešlą ir uždengus audeklu, palikti tešlą bent 30 minučių kilti. Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti cinamonu. Tešlai pakilus, paminkyti ir jeigu reikia, dar įdėti mitų. Svarbu, kad tešla būtų nekieta. Pasivilgius rankas vandeniu, plėšti po nedidelį gabaliuką tešlos ir tarp rankų pasidaryti paplotėlius, į kurių vidų dėti obuolių skiltelę ir gražiai užapvalinti kampus. Dėti bandeles į kepimo indą (aš naudoju keksiukų formeles, tuomet kyla labiau į viršų, o ne į šonus). Bandeles pabarstyti cinamonu, patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 25 minutes 180 0C orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
