Avižinės bandelės
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis vanilinas
1.5 stiklinės kvietiniai miltai
1 stiklinė avižų (miltai)
4 valgomieji šaukštai grietinė
85 gramai sviestas (kambario temperatūros)
0.5 stiklinės cukrus (įdarui)
1 vienetas kiaušiniai (aptepimui)
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio soda
400 gramų varškė (rikota, įdarui)
šiek tiek cukrus (įdarui)
60 gramų spanguolės (džiovintos, įdarui)
šiek tiek apelsinų (žievelė, įdarui)
1 vienetas kiaušiniai (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Įdarui skirtus visus produktus sumaišyti, jei varškė sausa, įdėti 1 šaukštą grietinės.

Tešlai: Sviestą su cukrumi išsukame mikseriu, įdedame kiaušinį, vaniliną ir grietinę, išplakame iki vientisos masės. Sumaišome kvietinius miltus su avižiniais miltais, įdedame druską ir sodą. Juos sukratome į sviesto ir kiaušinių masę, nedaug apie 20 sek. paplakame mikseriu, kad neliktų gumuliukų arba tiesiog išmaišome gerai šaukštu. Tešla gaunasi minkšta, bet savo formą išlaiko.
Tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo, suvoliojame į cilindrą ir supjaustome į 15-18 dalių. Kiekvieną gabaliuką paminkome pirštais, suformuojame ovalinį blynuką apie 5 mm storio, dedame įdarą arčiau vidurio ir sulenkiame pusiau. Bandelių viršų patepame kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti cukrumi.

Kepame iki 220 laipsnių (aš dažniausiai kepu 185 laipsnių temperatūroje) įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apkeps. Iškeptus galime pabarstyti cukraus pudra.

Bandelės labai skanios ir sveikos.
Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Avižinės bandelės

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui skirtus visus produktus sumaišyti, jei varškė sausa, įdėti 1 šaukštą grietinės.

Tešlai: Sviestą su cukrumi išsukame mikseriu, įdedame kiaušinį, vaniliną ir grietinę, išplakame iki vientisos masės. Sumaišome kvietinius miltus su avižiniais miltais, įdedame druską ir sodą. Juos sukratome į sviesto ir kiaušinių masę, nedaug apie 20 sek. paplakame mikseriu, kad neliktų gumuliukų arba tiesiog išmaišome gerai šaukštu. Tešla gaunasi minkšta, bet savo formą išlaiko.
Tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo, suvoliojame į cilindrą ir supjaustome į 15-18 dalių. Kiekvieną gabaliuką paminkome pirštais, suformuojame ovalinį blynuką apie 5 mm storio, dedame įdarą arčiau vidurio ir sulenkiame pusiau. Bandelių viršų patepame kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti cukrumi.

Kepame iki 220 laipsnių (aš dažniausiai kepu 185 laipsnių temperatūroje) įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai apkeps. Iškeptus galime pabarstyti cukraus pudra.

Bandelės labai skanios ir sveikos.
Skanaus :)

Reklama:

Komentarai (1)


  • Danutė 2011-06-28 14:37

    Šiandien kepiau šias bandeles, išėjo labai skanios, patiko visai šeimynai :super: :bravo: :mmm: Būtinai kepsime dar kartą :super2:


Daugiau receptų