Meduolis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | kvietiniai miltai |
| 250 gramų | medus |
| 250 gramų | sviestas |
| 5 vienetai | kiaušiniai |
| 1 stiklinė | cukrus |
| 3 stiklinės | vanduo |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| šiek tiek | cinamonas |
| šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
| šiek tiek | muskatas |
| šiek tiek | imbieras |
| šiek tiek | kardamonas |
| 100 gramų | razinos |
| 100 gramų | apelsinų (žievelė) |
| 100 gramų | lazdyno riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Sūrio pyragas
-
Malta mėsa tešloje
-
Kokosinė pynutė
-
Skanausias varškės pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Aviečių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Aguoninis pyragas
-
Sausainių pyragas vaikams
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Imbierinis namelis
-
Trupiniuotis
-
Astos obuolių pyragas
-
Lengvas pyragas
-
Tobulo skonio rudens pyragas
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Morkų pyrago gaminimas
Meduolis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Medus,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Vanduo,
3 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Cinamonas
- Gvazdikėliai, malti
- Muskatas
- Imbieras
- Kardamonas
-
Razinos,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
