1 kilogramas | kvietiniai miltai |
250 gramų | medus |
250 gramų | sviestas |
5 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | cukrus |
3 stiklinės | vanduo |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | imbieras |
šiek tiek | kardamonas |
100 gramų | razinos |
100 gramų | apelsinų (žievelė) |
100 gramų | lazdyno riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Skanus riešutų pyragas
- Pyragas su aguonomis ir razinomis
- Grybų pyragas
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Paprastas pyragas su abrikosų džemu
- Mėlynių pyragas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
- Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
- Rabarbarų pyragas
- Purus pyragas
- Cukinijų pyragas
- Aguoninis vyniotinis
- Tortas-vyniotinis
- Lietinių pyragas
- Pavlova
Meduolis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Medus,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Vanduo,
3 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Cinamonas
- Gvazdikėliai, malti
- Muskatas
- Imbieras
- Kardamonas
-
Razinos,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.