Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
6 stiklinės | acto (su vandeniu 1:6, 1,5%) |
100 gramų | cukrus |
35 gramai | druska |
2 kilogramai | agurkų (nedideli) |
150 gramų | svogūnai (nedideli) |
75 gramai | krienai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 gramai | garstyčios (grūdeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikia su medum
-
Rabarbarų kompotas
-
Konservuota adžika
-
Juodų serbentų uogienė
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Marinuoti agrastai
-
Braškių kompotas
-
Agrastų uogienė
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Vasara stiklainyje
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Raudonųjų serbentų kompotas
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Marinuoti pomidorai
-
Šaldytos rūgštynės žiemai
-
Lietuviška obuolienė
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%,
6 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
35 gramai -
Agurkai, nedideli,
2 kilogramai -
Svogūnai, nedideli,
150 gramų -
Krienai,
75 gramai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Garstyčios, grūdeliai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...