Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.

Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
6 stiklinės | acto (su vandeniu 1:6, 1,5%) |
100 gramų | cukrus |
35 gramai | druska |
2 kilogramai | agurkų (nedideli) |
150 gramų | svogūnai (nedideli) |
75 gramai | krienai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 gramai | garstyčios (grūdeliai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti aguročiai
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Vyšnios savo sultyse
-
Rauginti agurkai
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Erškėtrožių uogienė
-
Grybai svieste
-
Konservuoti grybai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Kriaušienė
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Baklažanų salotos
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Aviečių uogienė
-
Slyvų uogienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Aviečių kompotas su apelsinais
-
Braškinė uogienė
Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Actas, su vandeniu 1:6, 1,5%,
6 stiklinės -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
35 gramai -
Agurkai, nedideli,
2 kilogramai -
Svogūnai, nedideli,
150 gramų -
Krienai,
75 gramai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Garstyčios, grūdeliai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauti vienodo dydžio žali agurkai talpiai sudedami į 3 litrų stiklainį, perdedant nuvalytais svogūnais, krapais, krienų skridinėliais, ir užpilami verdančiu marinatu.
Marinatas gaminamas išvirus vandenį su nurodytais prieskoniais (garstyčia, lauras, pipirai, actas, vanduo, cukrus, druska). Vandens reikia tiek, kiek telpa į stiklainį su agurkais. Į vandenį įpilama 6 kartus mažiau nei vandens acto, sudedami prieskoniai.
Pripildytas stiklainis uždengiamas ir palaikomas kambario temperatūros patalpoje. Sekančią dieną marinatas nupilamas, užvirinamas ir vėl užpilamas ant agurkų. Stiklainis tuoj sandariai uždaromas sterilizuotu metaliniu dangteliu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...