1 vienetas | batonas (prancūziškas) |
100 gramų | kiaulienos šoninė |
4 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | majonezas (VILNIAUS, Provansalis ) |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
6 vienetai | svogūnų laiškai |
10 arbatinių šaukštelių | alyvuogių aliejaus |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | pipirai (juodi) |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintas raudonėlis |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krevečių sumuštiniai
- Pica
- Gaivi sūrio užkandėlė
- Užkandžiai su faršu ir sūriu
- Sulekta Speltos pica
- Konservuotų pupelių užkandėlė
- Keptos krevetės
- Silkė su svogūniukais
- Užkandiniai spirgučiai prie alaus
- Dinos sumuštinukai
- Cukinijų užkanda
- Cukinija su feta sūriu
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
- Vytinta kiaulienos nugarinė
- Skrudintos duonos sumuštiniai
- Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
- Krabų lazdelės tešloje.
- Virti vėžiai
- Pievagrybiai kepti su česnaku
Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Batonas, prancūziškas,
1 vienetas -
Kiaulienos šoninė,
100 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Majonezas, VILNIAUS, Provansalis ,
3 valgomieji šaukštai -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnų laiškai,
6 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
10 arbatinių šaukštelių -
Česnakas,
2 skiltelės -
Pipirai, juodi,
1 arbatinis šaukštelis -
Džiovintas raudonėlis,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis ir paskrudinti 5-10 min. 180°C temp. orkaitėje.
Riekeles apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir įtrinti česnaku.
Kiaušinius išvirti (virti ~8min). Ir atvėsusius smulkiai supjaustyti.
Bekoną supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje ~ 5 min.
Kiaušinius sumaišyti su bekonu, smulkintais svogūno laiškais, garstyčiomis, majonezu. Pagardinti druska, pipirais, raudonėliais.
Viską užtepti ant paskrudinto batono riekelių.
Komentarai (2)
-
Kriste
2015-04-03 13:43
man bekonas visada patiko :) o dar su kiaušiniu tai išvis pasaka :)