
Pagrindui: | ||
8 vienetai | tortilija | |
Įdarui: | ||
1 kilogramas | kiaulienos faršas | |
400 gramų | konservuotų pupelių | |
400 gramų | konservuoti kukurūzai | |
250 gramų | kietasis sūris (tarkuotas) | |
1 galva | iceberg salotų | |
3 vienetai | pomidorai | |
3 vienetai | marinuoti agurkai | |
1 vienetas | agurkų | |
1 galva | svogūnai | |
1 vienetas | aitriosios paprikos | |
1 saujelė | rozmarinas | |
1 žiupsnelis | prieskonių vištienai | |
1 žiupsnelis | druska | |
Padažui: | ||
3 valgomieji šaukštai | majonezas | |
3 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas | |
3 valgomieji šaukštai | grietinė | |
1 saujelė | krapai | |
3 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Omleto keksiukai
-
Piršteliai su kmynais
-
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
-
Suvyniotos dešrelės
-
Keksiukiniai pusryčiai
-
Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
-
Bulviniai traškučiai
-
SPELTOS pica
-
Sūrainiai "Sūrskiai"
-
Vištiena medaus - garstyčių padaže
-
Pievagrybių garnyras
-
Ančiukų širdelių užkandelė
-
Traškios vištienos juostelės
-
Krevetės patale
-
Lašišos vėrinukai
-
Pomidorų mėsainis
-
Šventiniai žaliukai
-
Duona su įdaru
-
Karališkos krevetės
Egzotiškos Tortilijos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Tortilija,
8 vienetai
-
Kiaulienos faršas,
1 kilogramas -
Konservuotos pupelės,
400 gramų -
Konservuoti kukurūzai,
400 gramų -
Kietasis sūris, tarkuotas,
250 gramų -
Iceberg salotos,
1 galva -
Pomidorai,
3 vienetai -
Marinuoti agurkai,
3 vienetai -
Agurkai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 galva -
Aitrioji paprika,
1 vienetas -
Rozmarinas,
1 saujelė -
Prieskoniai vištienai ,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis
-
Majonezas,
3 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Krapai,
1 saujelė -
Česnakas,
3 skiltelės
Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.
Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.
Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.
Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.
Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)
Komentarai (3)
-
Emilija
2017-02-21 18:29
Iš tiesų esu tortilijų mėgėja. Tačiau visada jas darau labai paprastai ir bijau eksperimentuoti.
Tačiau kai radau šį receptą, iš karto supratau, jog privalau jį išbandyti.
Ir kai pagaliau išdrįsau pasigaminti šią egzotišką tortiliją, supratau, kad šis receptas lydės mane labai ilgai.
Pirmiausia, juo pavaišinau savo vyrą. Tortilija jam labai patiko, bet vis galvojau, kad jis taip sako, nes myli mane.
Tada pavaišinau šiomis tortilijomis drauges, jos taip pat viena per kitą šaukdamos prašė recepto, pasidalinau ir visos liko patenkintos.
Bet kai pagaliau išdrįsau juo pavaišinti ir savo uošvienę, kuri mėgsta kritikuoti mano patiekalus. Ji pasakė: "Emilija, aš nesitikėjau, kad iš to blyno tu padarysi tokį skonį..." Tada supratau, kad turiu dėkoti šio recepto savininkei ir kūrėjai. Ačiū Tau! Receptas nuostabus, visi kas ragavo laižė pirštelius ir prašė pasidalinti paslaptimi.
Tikrai rekomenduoju šį receptą!
Merginos, paprasta ir taip tobulai nuteikia gomurį! Bandykit.
-
Sima
2017-02-21 18:23
Atrodo skaniai, šiandien pamėginsiu :)