Egzotiškos Tortilijos
AUTORIUS:
Greta
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Šiomis tortilijomis nudžiuginsite ne tik šeimą, bet ir giminę. Jas galima pagaminti praktiškai iš visko, ką randame šaldytuve bei iš žiemos atsargų. Visi liks laimingi Šiomis tortilijomis nudžiuginsite ne tik šeimą, bet ir giminę. Jas galima pagaminti praktiškai iš visko, ką randame šaldytuve bei iš žiemos atsargų. Visi liks laimingi paragavę vasara kvepiančių ir atgaivinančių egzotiškųjų tortilijų. (...daugiau) Greta
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
8 vienetai tortilija
Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos faršas
400 gramų konservuotų pupelių
400 gramų konservuoti kukurūzai
250 gramų kietasis sūris (tarkuotas)
1 galva iceberg salotų
3 vienetai pomidorai
3 vienetai marinuoti agurkai
1 vienetas agurkų
1 galva svogūnai
1 vienetas aitriosios paprikos
1 saujelė rozmarinas
1 žiupsnelis prieskonių vištienai
1 žiupsnelis druska
Padažui:
3 valgomieji šaukštai majonezas
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
3 valgomieji šaukštai grietinė
1 saujelė krapai
3 skiltelės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.
2.
Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.
3.
Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.
4.
Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.
5.
Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Egzotiškos Tortilijos

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Pagrindui: Įdarui: Padažui:
Autoriaus žodis: Šiomis tortilijomis nudžiuginsite ne tik šeimą, bet ir giminę. Jas galima pagaminti praktiškai iš visko, ką randame šaldytuve bei iš žiemos atsargų. Visi liks laimingi ( ...daugiau ) Greta
Gaminimo eiga:
  1. Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.

  2. Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.

  3. Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.

  4. Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.

  5. Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Greta
Reklama:

Komentarai (3)


  • Emilija 2017-02-21 18:29

    Iš tiesų esu tortilijų mėgėja. Tačiau visada jas darau labai paprastai ir bijau eksperimentuoti.
    Tačiau kai radau šį receptą, iš karto supratau, jog privalau jį išbandyti.
    Ir kai pagaliau išdrįsau pasigaminti šią egzotišką tortiliją, supratau, kad šis receptas lydės mane labai ilgai.
    Pirmiausia, juo pavaišinau savo vyrą. Tortilija jam labai patiko, bet vis galvojau, kad jis taip sako, nes myli mane.
    Tada pavaišinau šiomis tortilijomis drauges, jos taip pat viena per kitą šaukdamos prašė recepto, pasidalinau ir visos liko patenkintos.
    Bet kai pagaliau išdrįsau juo pavaišinti ir savo uošvienę, kuri mėgsta kritikuoti mano patiekalus. Ji pasakė: "Emilija, aš nesitikėjau, kad iš to blyno tu padarysi tokį skonį..." Tada supratau, kad turiu dėkoti šio recepto savininkei ir kūrėjai. Ačiū Tau! Receptas nuostabus, visi kas ragavo laižė pirštelius ir prašė pasidalinti paslaptimi.
    Tikrai rekomenduoju šį receptą!
    Merginos, paprasta ir taip tobulai nuteikia gomurį! Bandykit.


  • Sima 2017-02-21 18:23

    Atrodo skaniai, šiandien pamėginsiu :)


Daugiau receptų