Kaimiška rūkyta dešra
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
2 kilogramai kiaulienos lašiniai
300 gramų druska
5 kilogramai kiauliena (raumenys)
20 gramų cukrus
3 gramai nitrinė druska (salietra)
5 gramai juodieji pipirai (malti)
2 gramai kvapieji pipirai (malti)
3 kilogramai jautiena
3 gramai kalendra (malta)
5 gramai česnakas (smulkiai sukapotas)
10 gramų spiritas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per 10-12 mm sietelį, jautieną smulkiau- 4-5 mm gabalėliais, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius bei spiritą ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kaimiška rūkyta dešra

Komentarai: 44
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per 10-12 mm sietelį, jautieną smulkiau- 4-5 mm gabalėliais, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius bei spiritą ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.

Reklama:

Komentarai (44)


  • As 2019-11-11 23:06

    Vieni nuo kitu kopijuojat receptus ir net nepaziurit, kad nesamones spauzdinat. Druskos tikrai perdaug o prieskoniu truksa. Nepatingekik, istaisykit.


  • Gintas 2018-10-12 23:33

    Puikus receptas pats dariau dešros tikrai skanios o jūs kvaili komentatoriai pirkite parduotuvėje ten tikrai bus sveikesnės nes tik komentuoti ir temokate.


  • dešrinis 2018-10-06 14:58

    Skaitau ir galvoju. kam ta salietra, jei dedi spirito. juk spiritas ar salietra tam kad užmuštu bakterijas. Žodžiu, neradau nitrito druskos. įpyliau samanes geros 70 laipsnių. išrūkiau. ir daugiau nepilsiu jokiospirito jokios salietros puiki dešra. beja dėl druskos. ant kilogramo mėsos, 20gr. sukraus šaukštelis arbatinis. vsio visa kita pagal skoni. padarai faršą ,sukiši į žarana, palieki vėioje patalpoje per nakt. ir į rūkyklą, jei karštam rūkymui 70 laipsniu tempertatūra, jei šaltam iš vėsios patalpos išišmi po dviejų paru, ir į rūkykla. rūkai keturias dienas, o naktimis duodi atsitovėti. vsio skanaus. :)


  • lašininis 2017-03-01 17:13

    nemandagu kai nesubrendeliai kisasi i suaugusiu pokalbius


  • ir as zinau 2015-12-05 11:41

    rukyti desroms geriausia tika traktorine padanga.


  • julius 2015-12-05 11:38

    kas per nesamone...saletra dedat.Tai bent...nemoki si...neankink uzpakalio.Gyvenime mama jokio slamsto nedejo.Ir desros buvo visom prasmem auksciausios kokybesKonako rekia...technologai jus nevykeliai...dar viesinat....labai savim pasitikit...nebent savo diletantizmu.


  • gaspadine 2014-10-04 16:33

    Mesos čia yra 10kg. Ar iki dešimt nesuskaičiuojat? Ir dar:čia rašoma, ,kaimiška rūkyta dešra,,,atidžiau skaitykite ir nereikės kvailai komentuoti. O del prieskonių - kiekvieno mūsų atskiras skonis. Aišku aš visų prieskonių ir cesnakų dedu daugiau,spirito ant šio kiekio apie100 gramų. O druska - tiek ir turi būti- apie 30-33 gr 1 kg mėsos. Su pagarba!


  • ss 2014-08-27 17:01

    "Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas." O pavadinime KARŠTO RŪKYMO DEŠRA :))


  • smaguris 2014-06-10 23:04

    Tas autorius turbut desras dare knyga beskaitydamas mintyse. Arba norejo,kad neiseitu skanios desros. Kokios prieskoniu porcijos,juokas net ima. 5 g cesnako-tai juk dvi skilteles,ant sitiek mesos.


  • nu jo 2014-02-20 19:09

    kas kada tiek laiko desras,padarei,pakabinai perleidai per duma,ryt daugiau trecia diena uzbaigi,jei nori karstesnio rukymo per pus,kazkoks briedas


Daugiau receptų