200 gramų | grikiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
6 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 žiupsnelis | prieskoniai (mėgstami) |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus (kepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių blynai
- Vermišėlių ir krabų lazdelių kepsniukai
- Morkų blyneliai
- Vištienos širdelių blyneliai
- Morkų blyneliai
- Žuvies spurgytės
- Kvietinių miltų blynai
- Žirnių blynai
- Blynai su kriaušėmis (be riebalų)
- Daržovių ir kepenėlių blynai
- Blynai iš patisonų
- Virtinukai su sūriu
- Žemaičių blynai
- Blynukai su kukurūzais
- Bananiniai blyneliai
- Blynai su kukurūzais
- Blyneliai
- 4 ingredientų avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų
- Cukinijų ir vištienos blyneliai
- Avižinių dribsnių blynai
Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grikiai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Krakmolas,
6 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai, mėgstami,
1 žiupsnelis -
Aliejus, kepimui,
5 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!
Komentarai