
Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų | grikiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
6 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 žiupsnelis | prieskoniai (mėgstami) |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Blyneliai
-
Vermišėlių ir krabų lazdelių kepsniukai
-
Blynai su cukinija ir krabų lazdelėmis
-
Morkų blyneliai
-
Cukinijų blyneliai pusryčiams
-
Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms
-
Pusrytiniai blyneliai
-
Grikių blynai
-
Moliūginiai sklindžiai
-
Ryžių blynai
-
Burokėlių ir bulvių blynai
-
Cukinijų blyneliai
-
Žvaigždžių pusryčiai
-
Amerikietiški blyneliai
-
Greiti kopūstų blyneliai
-
Virtinukai su sūriu
-
Grikių blyneliai
-
Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
-
Blynai su grybais
-
Saldžiųjų bulvių blyneliai su rūkyta ZIGMO lašišos file
Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grikiai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Krakmolas,
6 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai, mėgstami,
1 žiupsnelis -
Aliejus, kepimui,
5 valgomieji šaukštai
lamaistas.lt
(
)
Gaminimo eiga:
Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai