Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
AUTORIUS:
lamaistas.lt
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, tai receptas žemiau! Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, - garantuoju, kad Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, tai receptas žemiau! Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, - garantuoju, kad nesupras, iš ko jie. Jei įbersite mėsos prieskonių, tai skonis ir bus panašus į mėsą. Puikūs kotletai - lengvo skonio, greitai iškepa. Rekomenduoju išbandyti. (...daugiau) lamaistas.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų grikiai
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas morkos
6 valgomieji šaukštai krakmolas
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskoniai (mėgstami)
5 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, tai receptas žemiau! Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, - garantuoju, kad ( ...daugiau ) lamaistas.lt
Gaminimo eiga:
  1. Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale.

  2. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.

  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!

Receptą atsiuntė lamaistas.lt
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų