800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
- Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Studentiškas bulvių plokštainis
- Lašiša su krapų padažu
- Skrudintos daržovės su grybais
- Porų pyragas
- Keptos midijos su sūriu
- Kopūstų tortas
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Spanguolinis šašlykas
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Silkė su džiovintais grybais
- Mėsa su apelsinais
- Lenkiškai troškintos kepenėlės
- Kaukazo šašlykai
- Kotletai su daržovių įdaru
- Bulvių patiekalas
- Keptos bulvės su grybais
- Morkų blyneliai
Kepta avienos nugarinė
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)