Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | avienos (nugarinė) |
| 20 gramų | taukai (kiaulių) |
| 2 vienetai | morkos |
| šiek tiek | petražolės |
| 1 vienetas | salierai |
| 1 vienetas | poras |
| 2 vienetai | svogūnai |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| šiek tiek | lauro lapų |
| šiek tiek | druska |
| 1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Menkės kotletukai su baravykais
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Kotletukai šventiškai
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Ukrainietiškas ryžių apkepas
-
Keptos antienos blauzdelių tulpės
-
Keptas kumpis
-
Silkė su svogunais marinate
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Kepta marinuota veršiena
-
Kotletukai su morkomis
-
Traškūs žiediniai kopūstai
-
Makaronų saulytė
-
Spagečiai pomidoro
-
Steikai
-
Žuvies kukuliai
-
Karpis, marinuotas česnake
-
Cukinijų blyneliai
-
Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
-
Itališki koldūnai
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
