Kepta avienos nugarinė
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | avienos (nugarinė) |
| 20 gramų | taukai (kiaulių) |
| 2 vienetai | morkos |
| šiek tiek | petražolės |
| 1 vienetas | salierai |
| 1 vienetas | poras |
| 2 vienetai | svogūnai |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| šiek tiek | lauro lapų |
| šiek tiek | druska |
| 1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptų kepenų gaminimas
-
Žuvies suktinukai su įdaru
-
Kiauliena su ryžiais ir ananasais
-
Kepta žąsis su obuoliais
-
Žemaičių blynai
-
Sojos kepsneliai
-
Folijoje keptas karpis
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Ranka
-
Kalakuto šlaunelės
-
Kepta višta
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Saidos filė su ryžiais
-
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
-
Skumbrė su citrina
-
Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
-
Kalakutienos guliašas
-
Vištienos blyneliai
-
Orkaitėje keptos telapijos
Kepta avienos nugarinė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
