Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai pomidorai (su šakelėmis)
1 vienetas prancūziško batono
1 stiklinė alyvuogių aliejaus
200 gramų sūris (gorgoncola)
3 valgomieji šaukštai vyno actas
šiek tiek cukrus
200 gramų moliūgai
1 vienetas rausvieji svogūnai
1 vienetas pipirai
8 vienetai bazilikas
6 skiltelės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Česnakinio aliejaus gaminimas. Į stiklinę pilti alyvuogių aliejaus, dėti trinto česnako ir išmaišyti.
2.
Čiabatos gaminimas. Batoną supjaustyti riekėmis, apšlakstyti trupučiu česnakinio aliejaus, pagardinti druska ir pipirais. Riekes sudėti į kepimo skardą ir dėti kepti į orkaitę, kol gražiai apskrus.
3.
Į keptuvę pilti česnakinį aliejų, sudėti kepti pomidorus, barstyti šiek tiek druskos, pipirų, dėti smulkinto česnako. Tada pilti vyno acto, alyvuogių aliejaus, berti truputėlį cukraus ir dar pakepti pora minučių. Iškeptus pomidorus sudėti į dubenį.
4.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną, moliūgo kubelius, smulkintą vytintą meksikietišką pipirą, dėti gorgoncolos sūrio gabaliukus, berti truputį druskos, pipirų. Viską kepti, kol moliūgas suminkštės.
5.
Ant apskrudusių batono riekių dėti keptus moliūgus ir svogūnus, pomidorus ir šviežius baziliko lapelius.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Česnakinio aliejaus gaminimas. Į stiklinę pilti alyvuogių aliejaus, dėti trinto česnako ir išmaišyti.

  2. Čiabatos gaminimas. Batoną supjaustyti riekėmis, apšlakstyti trupučiu česnakinio aliejaus, pagardinti druska ir pipirais. Riekes sudėti į kepimo skardą ir dėti kepti į orkaitę, kol gražiai apskrus.

  3. Į keptuvę pilti česnakinį aliejų, sudėti kepti pomidorus, barstyti šiek tiek druskos, pipirų, dėti smulkinto česnako. Tada pilti vyno acto, alyvuogių aliejaus, berti truputėlį cukraus ir dar pakepti pora minučių. Iškeptus pomidorus sudėti į dubenį.

  4. Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną, moliūgo kubelius, smulkintą vytintą meksikietišką pipirą, dėti gorgoncolos sūrio gabaliukus, berti truputį druskos, pipirų. Viską kepti, kol moliūgas suminkštės.

  5. Ant apskrudusių batono riekių dėti keptus moliūgus ir svogūnus, pomidorus ir šviežius baziliko lapelius.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų