
8 vienetai | pomidorai (su šakelėmis) |
1 vienetas | prancūziško batono |
1 stiklinė | alyvuogių aliejaus |
200 gramų | sūris (gorgoncola) |
3 valgomieji šaukštai | vyno actas |
šiek tiek | cukrus |
200 gramų | moliūgai |
1 vienetas | rausvieji svogūnai |
1 vienetas | pipirai |
8 vienetai | bazilikas |
6 skiltelės | česnakas |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
-
Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
-
Lietinių tortas
-
Keptos gelteklės
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Skaniausi kibinai
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Midijos su špinatais
-
Traškūs žiediniai kopūstai
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Šparagai su lašiniais
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Įdaryti griežčiai
-
Blynai iš patisonų
-
Kaliaropės su sviestu
-
Keptų daržovių gaminimas
-
Įdaryti pomidorai
-
Baklažanai su pomidorais ir sūriu
-
Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorai, su šakelėmis,
8 vienetai -
Prancūziškas batonas,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
1 stiklinė -
Sūris, gorgoncola,
200 gramų -
Vyno actas,
3 valgomieji šaukštai - Cukrus
-
Moliūgai,
200 gramų -
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Pipirai,
1 vienetas -
Bazilikas,
8 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnakinio aliejaus gaminimas. Į stiklinę pilti alyvuogių aliejaus, dėti trinto česnako ir išmaišyti.
Čiabatos gaminimas. Batoną supjaustyti riekėmis, apšlakstyti trupučiu česnakinio aliejaus, pagardinti druska ir pipirais. Riekes sudėti į kepimo skardą ir dėti kepti į orkaitę, kol gražiai apskrus.
Į keptuvę pilti česnakinį aliejų, sudėti kepti pomidorus, barstyti šiek tiek druskos, pipirų, dėti smulkinto česnako. Tada pilti vyno acto, alyvuogių aliejaus, berti truputėlį cukraus ir dar pakepti pora minučių. Iškeptus pomidorus sudėti į dubenį.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną, moliūgo kubelius, smulkintą vytintą meksikietišką pipirą, dėti gorgoncolos sūrio gabaliukus, berti truputį druskos, pipirų. Viską kepti, kol moliūgas suminkštės.
Ant apskrudusių batono riekių dėti keptus moliūgus ir svogūnus, pomidorus ir šviežius baziliko lapelius.
Skanaus.