600 gramų | salierai |
2 vienetai | rauginti agurkai (ar marinuoti) |
0.5 stiklinės | aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
0.5 stiklinės | majonezas |
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami tešloje ir iškepami aliejuje. Tešla užmaišoma iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos — ji turi būti kiek tirštesnė negu lietiniams. Apkepinti salierų griežinėliai sudedami į pašildytą pusdubenį, apibarstomi petražolių lapeliais, puošiami agurko griežinėliais. Majonezo duodama atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Cukinijos su varškės įdaru
- Įdarytas baklažanas
- Šparaginės pupelės
- Vėdarai su cukinijomis
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Kukurūzų burbuolės
- Brokolių, grybų ir šoninės užkepėlė
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Įdarytos kaliaropės
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Kopūstų blyneliai
- Įdaryti pomidorai
- Balandėliai su soja
- Vištienos apkepas su cukinija
- Kukurūzų apkepas su obuoliais
- Keptos bulvės su sūriu
- Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
Salierai tešloje
- Paruošimo laikas:
-
Salierai,
600 gramų -
Rauginti agurkai, ar marinuoti,
2 vienetai -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai - Citrinos rūgštis
- Druska
- Petražolės
-
Majonezas,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai papildomai reikės: stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, pusė stiklinės pieno, truputį druskos.
Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami tešloje ir iškepami aliejuje. Tešla užmaišoma iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos — ji turi būti kiek tirštesnė negu lietiniams. Apkepinti salierų griežinėliai sudedami į pašildytą pusdubenį, apibarstomi petražolių lapeliais, puošiami agurko griežinėliais. Majonezo duodama atskirai.