500 gramų | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
300 gramų | mėsa (virta) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | sultinys |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | krapai |
Įdarui išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste, pridedama maltos mėsos, pienu sudrėkintų džiūvėsėlių, grietinės, druskos, pipirų ir viskas sumaišoma, įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstų apkepas
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Grill kukurūzų burbuolės su žolelėmis
- Kopūstienė su grybais
- Japoniški baklažanai
- Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Balandėliai
- Įdarytos kaliaropės
- Paprikos su įdaru
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Aštrus moliūgų troškinys
- Lazanija su moliūgais
- Troškinta cukinija ir žiediniai kopūstai
- Midijos su špinatais
- Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
- Užkepėlės su žiediniu kopūstu
- Daržovių kugelis
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
Įdaryti svogūnai
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
500 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Mėsa, virta,
300 gramų - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Sultinys
- Pienas
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys. Prikimšti įdaro svogūnai sudedami į riebaluotą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputį sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputį sultinio, grietinės ir vis palaistant baigiama kepti.
Įdarui išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste, pridedama maltos mėsos, pienu sudrėkintų džiūvėsėlių, grietinės, druskos, pipirų ir viskas sumaišoma, įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.