Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys. Prikimšti įdaro svogūnai sudedami į riebaluotą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputį sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputį sultinio, grietinės ir vis palaistant baigiama kepti.
Įdarui išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste, pridedama maltos mėsos, pienu sudrėkintų džiūvėsėlių, grietinės, druskos, pipirų ir viskas sumaišoma, įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.

Įdaryti svogūnai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
300 gramų | mėsa (virta) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | sultinys |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Mėsos apkepas
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Faršo apkepas su daržovėmis
-
Feta įdarytos paprikos
-
Brokolių, grybų ir šoninės užkepėlė
-
Vegetariški balandėliai
-
Kvietinių miltų blynai
-
Balandėliai su soja
-
Bulvių apkepas
-
Morkų maltiniai
-
Lazanija su moliūgais
-
Įdarytos kaliaropės
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Romos pjausnys iš sūrio
-
Įdaryti svogūnai
-
Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
-
Burokėlių blynai su varške
-
Daržovių troškinys
-
Baklažanų blynai
Įdaryti svogūnai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
500 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Mėsa, virta,
300 gramų - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Sultinys
- Pienas
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnai nulupami, apverdami, jiems nupjaunama viršūnėlė ir išskobiamas vidurys. Prikimšti įdaro svogūnai sudedami į riebaluotą negilų puodą, ant jų viršaus uždedama po truputį sviesto. Kepama orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilama truputį sultinio, grietinės ir vis palaistant baigiama kepti.
Įdarui išskobta svogūnų dalis pakepinama svieste, pridedama maltos mėsos, pienu sudrėkintų džiūvėsėlių, grietinės, druskos, pipirų ir viskas sumaišoma, įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti iškoštu padažu, kuriame kepė, apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...