| 2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
| 1 vienetas | kalakutiena |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
"Ponios cepelinai"
-
Sotūs pietūs
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Steikai
-
Vištiena su rabarbarais
-
Vištienos pilavas
-
Vištienos faršo kukuliai su sūriu
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Šašlykai vyno marinate
-
Helovino vakarienė
-
Skani zuvytė
-
Vištienos plovas
-
Neringos kepsnys
-
Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
-
Kiaušinienė paprikoje
-
Jautiena su garstyčių padažu
-
Keptas kumpis
-
Kepta lydeka su daržovėmis
Įdarytas kalakutas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
