
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Viščiukas tabaka
-
Vištienos krūtinėlė, troškinta su pomidorų padažu
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Šutinta kiškiena
-
Vištienos šašlykas
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Traški vištiena
-
Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Švediški bulviniai blynai
-
Strėvos suktinis
-
Vištienos užkepėlė
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Žuvies kotletai
-
Šparaginės pupelės su šonine
-
Lietiniai su vištiena
-
Irmos paukštiena patale
-
Itališkai pagamintos bulvės
Įdarytas kalakutas

- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.