2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ūkininko suktinukas
- Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Čili jautienos gaminimas
- Totoriška aviena su garstyčių padažu
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Kepta žuvies filė
- Aluje keptas viščiukas
- Makaronai su vištiena
- Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
- Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
- Šašlykas svogūnų marinate
- Šventinė višta
- Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
- Grill dešrelės
- Morkų sklindžiai
- Silkė su slyvomis ir muskatu
- Vištos blauzdelės
- Kėdainių maltinis
- Norvegiški bulviniai blynai
- Silkė su svogunais marinate
Įdarytas kalakutas
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.