100 gramų | žirniai (džiovinti) |
100 gramų | lęšiai (džiovinti ar švieži) |
1 vienetas | morkos (nemažos) |
100 gramų | dešrelės (pieniškos) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | druska (mėgiami) |
1 stiklinė | sultinys (daržovių) |
šiek tiek | migdolai (drožlės) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karpis, šutintas aluje
- Šventinis kiaulienos karis
- Vengriškas troškinys su ryžiais
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Kelmučių kotletukai
- Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Saidos filė su ryžiais
- Guliašas su kiauliena
- Vištiena su abrikosais
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Jautienos troškinys
- Avienos troškinys su ryžiais
- Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
- Troškinti įdaryti agurkai
- Kiaulienos išpjova su daržovėmis
- Jūros lydeka Graikiškai
- Virta aviena su pomidorais
Dešrelių troškinys su lęšiais ir žirniais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Žirniai, džiovinti,
100 gramų -
Lęšiai, džiovinti ar švieži,
100 gramų -
Morkos, nemažos,
1 vienetas -
Dešrelės, pieniškos,
100 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė - Aliejus
- Prieskoniai
- Druska, mėgiami
-
Sultinys, daržovių,
1 stiklinė - Migdolai, drožlės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žirnius išbrinkinkite per naktį ir virkite kartu su lęšiais daržovių sultinyje. Virkite maždaug apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Įkaitintame aliejuje keptuvėje pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą česnaką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite pjaustytas dešreles ir dar pakepkite kelias min., pabarstykite prieskoniais. Tada dėkite dešreles su daržovėmis į puodą su žirniais ir lęšiais, jei reikia - pasūdykite, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite tol, kol žirniai bus minkšti. Prieš valgant troškinį apibarstykite skrudinto migdolo drožlėmis.