4 vienetai | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.25 stiklinės | pienas |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 skiltelė | česnakas |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baltarusiškas bulvių apkepas
- Vėdarai su cukinijomis
- Virtos bulvės su sviestu
- Švilpikai
- Bulviniai blynai su lašiša
- Bulvinės bandelės
- Migdoliniai kotletėliai
- Bulvių apkepas su svogūnais
- Pica su bulvėmis ir kumpiu
- Keptos bulvės su cukinija
- Tarkuotų bulvių blynai
- Bulviniai blynukai
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Orkaitėje keptos bulvės
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Raganos kepsniukas
- Su žalumynais keptos šviežios bulvės
- Bulvių casserole
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
Čekiški bulviniai blynai
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 skiltelė -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite: dalį smulkia, dalį stambia trintuve. Įkaitinkite pieną. Nupilkite skystį nuo bulvių ir sudėkite jas į didelį dubenį. Užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į gautą mišinį. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Turėtų būti gana tirštas mišinys. Įpilkite pieno, jei jis per tirštas, įberkite miltų - jei per skystas. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Formuokite didelius blynus apie 1 cm storio ir 17-18 cm skersmens. Kepkite iki auksinės spalvos. Leiskite aliejui nuvarvėti ant popierinių rankšluosčių.
Komentarai (5)
-
Rita
2017-10-11 21:12
Super skanus
-
Ruta
2015-10-01 12:18
Čekai i šiuos blynus dar beria mairuno prieskonio...bet musu lietuviški bulviniai blynai daug skanesni (y) :-)