240 gramų | grybai (įvairūs, marinuoti) |
45 gramai | sviestas |
1 skiltelė | česnakas |
25 mililitrai | brendis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 arbatiniai šaukšteliai | grietinėlės, 35% |
120 gramų | kvietiniai miltai |
20 gramų | grikiai (miltai) |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
2 vienetai | kiaušiniai |
250 mililitrų | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus.
Pilti po 1 šaukštą tešlos į keptuvę. 1 didelis šaukštas tešlos bus 1 blynas.
Blynus apkepti iš abiejų pusių, kad įgautų gražią rusvą spalvą.
Ištirpinti sviestą. Į keptuvę sudėti grybus, susmulkintą česnaką, supilti brendį, prieskonius. Pamaišant kepinti iki 3-4 minučių.
Grybų padažą ir grietinėlę patiekti su blynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kaliaropių blyneliai
- Blyneliai su šokolado traškučiais
- Blyneliai su razinomis
- Žuvies blynukai
- Žuvies ir pupelių blynai
- Moliūginiai sklindžiai
- Amerikietiški blyneliai
- Blyneliai su apelsininiu kremu
- Avižinių dribsnių blynai
- Blynai su sojos faršu
- „Saulytė“
- Kvietinių miltų blynai
- Nesaldūs cukinijų blynai
- Grikių blynai be kiaušinių
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
- Blynai
- Špinatinis blynų tortas su varške
- Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
- Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
- Grikių blyneliai
Blynai su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, įvairūs, marinuoti,
240 gramų -
Sviestas,
45 gramai -
Česnakas,
1 skiltelė -
Brendis,
25 mililitrai - Juodieji pipirai
-
Grietinėlė, 35%,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
120 gramų -
Grikiai, miltai,
20 gramų -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
250 mililitrų - Druska
- Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išplakti kiaušinius su druska ir pienu. Įmaišyti kvietinius ir grikių miltus bei nepilną šaukštelį sodos, nugesintos keliais lašais acto.
Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus.
Pilti po 1 šaukštą tešlos į keptuvę. 1 didelis šaukštas tešlos bus 1 blynas.
Blynus apkepti iš abiejų pusių, kad įgautų gražią rusvą spalvą.
Ištirpinti sviestą. Į keptuvę sudėti grybus, susmulkintą česnaką, supilti brendį, prieskonius. Pamaišant kepinti iki 3-4 minučių.
Grybų padažą ir grietinėlę patiekti su blynais.