500 gramų | mėsa (karvės tešmuo) |
2 litrai | vanduo |
1 vienetas | svogūnai |
4 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | gvazdikėliai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje keptas paršelis
- Įdaryti makaronai
- Spageti su kukuliais
- Karališkieji kotletai
- Bajoriški Radvilų zrazai
- Kėdainių maltinis
- Skanutėlis kiaulienos šašlykas
- Kepti kotletai su moliūgais
- Mėsos kukuliai su padažu
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Veršienos muštiniai
- Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
- Triušienos šašlykas
- Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
- Kotletukai su morkomis
- Kepsniai su ananasais
- Aštrūs mamos kotletukai
- Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
- Keptos veršienos šlaunelės
- Tortilijos
Berlyno pjausnys
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, karvės tešmuo,
500 gramų -
Vanduo,
2 litrai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
4 vienetai -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas - Kvietiniai miltai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Džiūvėsėliai
- Aliejus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešmuo gerai nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu ir apverdamas. Po to jis nukošiamas ir vėl užpilamas 2 L virinto vandens. Įdedamas svogūnas, suberiami prieskoniai, įpilamas šaukštas druskos. Verdama ant nedidelės ugnies dar 4 val., kol tešmuo visai suminkštėja. Po to jis supjaustomas 0,5 cm storio riekelėmis, gerai pavoliojamas miltuose, suvilgomas plaktame kiaušinyje, pavoliojamas džiūvėsėliuose, iš abiejų pusių apkepinamas smarkiai įkaitintame aliejuje ir pasūdomas.
Komentarai (5)
-
vytas
2010-07-19 18:57
Tarybiniais laikais peršėrė mane namie tuo tešmeniu,nemokėjo gaminti,tai buvo kaip guminis. )))
Mėsos tada trūkdavo parduotuvėse,buvo pinigų-nebuvo ką pirkti.Šiandien atvirkščiai.