
šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
50 gramų | aliejaus |
1 vienetas | kiaušiniai |
400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
1 vienetas | apelsinų |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apvaliosios bandelės
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bandelės su aguonomis
-
Pyragas su razinomis
-
Ruginių miltų bandelės
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Bandelės "Rožytės"
-
Zanza
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Pynutės
-
Mieliniai riestainiukai
-
Pikantiški pyragėliai
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Žuvies spurgytės
-
Pyragėliai su mėsa
-
Bandelės su varške
Bandelės širdutės

- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Aliejus,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Apelsinai,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, 2 šaukšteliais cukraus bei apelsino sultimis. Paliekame šiltoje vietoje 10 - 15 minučių pakilti.
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.