| šiek tiek | kvietiniai miltai |
| 1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
| 50 gramų | aliejaus |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
| 1 vienetas | apelsinų |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bulvinės bandelės
-
Bandelės su bulvėmis
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Bandelės su varške
-
Bandelės
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Bandelės su aguonomis
-
Bandelės su aguonomis
-
Zanza
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su varške
-
Naminė balta duona
-
Padangėlės
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Bandelės su džemu
Bandelės širdutės
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Aliejus,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Apelsinai,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, 2 šaukšteliais cukraus bei apelsino sultimis. Paliekame šiltoje vietoje 10 - 15 minučių pakilti.
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.
