
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) | |
500 gramų | miltai | |
100 gramų | cukrus | |
1 stiklinė | pienas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
50 gramų | sviestas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas | |
25 gramai | mielės (šviežios) | |
100 gramų | aguonų | |
Tešlai: | ||
1 stiklinė | cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Bandelės
-
Bandelės iš batono
-
Pyragas su razinomis
-
Bandelės su daržovių įdaru
-
Švediškos bandelės
-
"Traškio" bandelė
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Pyragėliai su mėsa
-
Bandelės su įdaru
-
Bandelės su cinamonu
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Mieliniai riestainiukai
-
Mielinės bandelės su kokoso įdaru
Bandelės su aguonomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Miltai,
500 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
50 gramų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Mielės, šviežios,
25 gramai -
Aguonos,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą galėtumėte laisvai išlaikyt. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis, kol mielės ištirps.
Įpilkite aliejų, paplaktą kiaušinį ir po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Tešla turi gautis tąsi ir minkšta. Suformuokite rutulį, įdėkite į dubenį ir apdenkite maistine plėvele. Pastatykite kur šiltai.
Įdarui sumaišykite aguonas, 100 g cukraus, sviestą, kiaušinio baltymą ir cinamoną. Aš viską tiesiog sudėjau į maisto smulkintuvą ir pamaliau kelias minutes.
Kai tešla padvigubės ją iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, maždaug 1cm storio lakštą. Aptepkite aguonų mase ir susukite į volelį. Jį supjaustykite į norimo dydžio bandeles. Bandeles aptepkite paplaktu kiaušinio tryniu. Apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.
Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite bandeles. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. kepkite apie 20-25 min., kol bandelės gražiai parus.
Komentarai (2)
-
Pau123
2016-08-28 13:21
Jau kepu ;-)