500 gramų | rūgštynės |
1 vienetas | agurkų |
50 gramų | svogūnai (laiškai) |
1 vienetas | kiaušiniai (virtas) |
80 gramų | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | krapai (smulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvienė iš konservų
- Burokėlių sriuba su kukuliais
- Kaimiški šaltibarščiai su silke
- Grybų sriuba
- Paprasta daržovių sriuba
- Pieniška sriuba su riešutais ir duona
- Pomidorų ir bazilikų sriuba
- Sriuba su vištiena ir raudonaisiais lęšiais
- Agurkų šaltsriubė
- Trinta moliūgų sriuba
- Sriuba "Čili"
- Sojų sriuba
- Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
- Trinta rūgštynių sriuba
- Rūgštynių sriuba
- Raugintų kopūstų sriubytė
- Indiška sriuba
- Šamų sriuba
- Žirnelių sriuba
- Jautienos sriuba
Baltarusiški šaltibarščiai
-
Rūgštynės,
500 gramų -
Agurkai,
1 vienetas -
Svogūnai, laiškai,
50 gramų -
Kiaušiniai, virtas,
1 vienetas -
Grietinė,
80 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Krapai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rūgštynės perrenkamos, nupjaustomi kotai, nuplaunamos, išverdamos pasūdytame vandenyje arba neriebiame sultinyje ir atšaldomos. Svogūnų laiškai, agurkai ir baltymas smulkiai supjaustoma ir kartu su per sietą pertrintu tryniu sudedama į sriubą. Po to įberiama cukraus, druskos ir pipirų. Prieš paduodant, į sriubą įdedama grietinės ir įberiama krapų.
Komentarai (7)
-
hehe
2011-08-28 22:13
:-D kokie gi cia saltibarsciai , jei nera barsciu, cia labiau saltirugsciai :-D :super:
-
(anonimas)
2009-05-06 20:17
taip zinau sia sriuba,labai skani ir gerai atgaivina