1 vienetas | baklažanai |
1 vienetas | morkos |
1 skiltelė | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | vištienos faršas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | petražolės |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Įdaryta cukinija
- Paprikos su įdaru
- Apkeptos daržovės
- Keptų daržovių gaminimas
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Moliūgų blynai
- Griežčių apkepas su mėsa
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Duona įdaryti pomidorai
- Kepti salierai
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Kepti pievagrybiai su paprika
- Kopūstų maltiniai
- Įdarytas moliūgas
- Kopūstų pudingas (Kålpudding)
- Pyragėliai su daržovėmis
Slovakiški baklažanai
- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Svogūnai,
1 vienetas -
Vištienos faršas,
200 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
-
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
50 gramų - Petražolės
-
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.
Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.
Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)