Slovakiški baklažanai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas baklažanai
1 vienetas morkos
1 skiltelė česnakas
1 vienetas svogūnai
200 gramų vištienos faršas
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
50 gramų sūris (fermentinis)
šiek tiek petražolės
1 valgomasis šaukštas majonezas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.
2.
Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
3.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
4.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.
5.
Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
6.
Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Slovakiški baklažanai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.

  2. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.

  3. Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.

  4. Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.

  5. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.

  6. Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų