Pekano riešutai

Pekano riešutai

Pekanas — riešutmedžių šeimos aukštas medis. Jo vainikas beveik rutuliškas, lapai stambūs, neporiškai plunksniški, vaisiai susitelkę kuokštais (po 3—11 vaisių). Vaisiai — kaulavaisiai, kurių apyvaisis subrendęs sutrūkinėja, kauliukai — riešutai — rusvi, beveik cilindro formos, smailėjantys į viršų. Riešuto viduje — saldi raudonai ruda sėkla. Pekanas kilęs iš Šiaurės Amerikos. Vaisiuose yra 70,8% riebalų, 10,3% baltymų, 14,3% angliavandenių ir kitokių naudingų medžiagų. Vaisiai valgomi švieži ar padžiovinti, jie vartojami konditerijoje. Pekanas labai kaloringas. 200 g riešutų turi 1700 kalorijų — daugiau kaip pusę dienos normos žmogui. Iš branduolių gaminamas puikus valgomasis aliejus, skoniu ir kvapu panašus į alyvų aliejų.

Receptai su pekano riešutais >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu