Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.

Purus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | džiūvėsėliai |
150 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 vienetai | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
-
Keksas x 2
-
Aguoninis
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
-
Svogūnų pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
Varškės plokštainis
-
Pyragas Velykoms
-
Dešrelių pynė
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Kalėdinė eglutė
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Kokosinis pyragas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Onutės šimtalapis
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
Purus pyragas
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
4 vienetai -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tryniai su cukrumi ištrinami iki purumo. Sudedami stambiai sutarkuoti obuoliai, suberiami išsijoti džiūvėsėliai, tarkuota citrinos žievelė, išspaudžiamos jos sultys. Atsargiai įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Tešla supilama į sviestu išteptą formą ir kepama apie 30 min.
Ataušęs pyragas gali būti užliejamas plakta grietinėle ir puošiamas šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kepusi
2009-12-02 22:50
visai paprastas ir skanus pyragas. :-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...