250 gramų | mėlynių uogienės |
4 valgomieji šaukštai | kiaušiniai |
200 gramų | varškė |
150 gramų | grietinėlės, 35% |
1 vienetas | citrinos |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
- Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
- Sūrio pyragas
- Kopūstų tortas
- Braškių ir bananų pyragas
- Slyvų pyragas
- Trupininis pyragas
- Skanusis keksiukas
- Varškės pyragas su slyvomis
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Velykinis pyragas
- Kondensuoto pieno keksas
- Bulka "Pynutė"
- Vasaros slyvų pyragas
- Vaisinis pyragėlis
- La Chocolate Brownie II
- Trupinių skanėstas
- Sezamo gardumynas
- Norvegiška tuno pynė
- Kepta eglutė
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Mėlynių uogienė,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 valgomieji šaukštai -
Varškė,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
150 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Tuomet įsijoti miltus ir krakmolą maišant. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti aliejumi ar sviestu.
Pilti ant jos tešlą, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 minučių. Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti.
Greitai tepti uogienės, sumaišytos su citrinos sultimis, vaškės sumaišytos su plakta su vanilinu, grietinėle. Tuomet, apatinio popieriaus pagalba, skubiai suvynioti kepinį, apvynioti tuo apatiniu sviestiniu popieriumi.
Kiek palaikyti šaldytuve, o po to dar lengvai užslėgti. Prieš valgant galima užberti cukraus pudra.