800 gramų | triušiena |
30 gramų | kiaulienos lašiniai |
0.5 stiklinės | pienas |
60 gramų | sviestas |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 vienetai | batonas (riekės) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | slyvos (džiovintos) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdėliojama keptomis bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršienos pjausniai
- Kiauliena česnakiniame marinate
- Dešrelių pynė
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Keptas jautienos kumpis
- Malta mėsa tešloje
- Tekiloje marinuota jautiena
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Troškintos veršienos kepenėlės
- Faršu įdaryti pomidorai
- Netikras Zuikis kitaip
- Kotletai su daržovių įdaru
- Kiaulienos šašlykas
- Stirnienos kumpis
- Įdarytos paprikos
- Mėsos - bulvių apkepas
- Šutinta stirniena
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
Triušienos kukuliai
- Paruošimo laikas:
-
Triušiena,
800 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
30 gramų -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
60 gramų -
Taukai (kiaulių),
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas, riekės,
3 vienetai - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
- Slyvos, džiovintos
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušiena sumalama kartu su lašiniukais ir piene išmirkytu batonu. Vietoj lašiniukų galima dėti gerai išsuktą sviestą. Į sumaltą mėsą sudedami visi prieskoniai, kiaušinis, pasūdoma ir labai gerai sumaišoma. Iš masės daromi nedideli kukuliai, į juos įdedama po išbrinkintą džiovintą (be kauliuko) slyvą, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose (beveik verdama). Parusvėję kukuliai išgriebiami iš riebalų, sudedami į kitą indą ir kiek palaikomi šiltoje orkaitėje.
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdėliojama keptomis bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais.