1 kilogramas | svogūnai |
3 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
320 gramų | grietinė |
260 mililitrų | pienas |
21 gramas | mielės |
150 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
450 gramų | kvietiniai miltai |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
Mieles ištirpinti su 160 ml šilto pieno.
Mieles su pienu sumaišyti su miltais ir palaikykite pusvalandį.
Ištirpinti sviestą, pašildyti likusį pieną ir sudėti į miltų, mielių ir pieno mišinį.
Įberti druskos, užminkyti tešlą ir palikite valandai, kad tešla pakiltų.
Keptuvėje pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę bei susmulkintus svogūnus.
Viename dubenyje išplakti kartu kiaušinius, grietinę, druską, pipirus, maltus muskato riešutus ir pakepintą šoninę bei svogūnus.
Pakilusia tešla iškloti kepimo formą, tuomet supilti svogūnų bei šoninės įdarą.
Kepti apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir sūrio apkepas
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Šokoladionis keksas
- Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
- Aguonų keksas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Obuolių pyragas su riešutais
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kopūstų tortas
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Slyvų pyragas
- Sūrio desertas
- Mano pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
- Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
- Citrininis varškės pyragas
Svogūnų pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinė,
320 gramų -
Pienas,
260 mililitrų -
Mielės,
21 gramas -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Juodieji pipirai, šviežiai malti,
1 arbatinis šaukštelis -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus supilti į dubenį ir padaryti viduryje duobutę.
Mieles ištirpinti su 160 ml šilto pieno.
Mieles su pienu sumaišyti su miltais ir palaikykite pusvalandį.
Ištirpinti sviestą, pašildyti likusį pieną ir sudėti į miltų, mielių ir pieno mišinį.
Įberti druskos, užminkyti tešlą ir palikite valandai, kad tešla pakiltų.
Keptuvėje pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę bei susmulkintus svogūnus.
Viename dubenyje išplakti kartu kiaušinius, grietinę, druską, pipirus, maltus muskato riešutus ir pakepintą šoninę bei svogūnus.
Pakilusia tešla iškloti kepimo formą, tuomet supilti svogūnų bei šoninės įdarą.
Kepti apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.