700 gramų | paukštiena (vištiena arba kalakutiena) |
1 vienetas | svogūnai |
200 gramų | konservuoti kukurūzai |
1 sauja | spanguolės |
40 gramų | želatina |
5 vienetai | petražolės (šakelės) |
1 sauja | spanguolės |
8 vienetai | petražolės (ar kiti žalumynai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotas apkepas
- Vištienos juostelės su sezamu
- Kepta antis su apelsinais
- Kepti vištienos sparneliai
- Šventinis kalakutas
- Makaronai su vištiena
- Vištų sparneliai
- Vištiena iš garų su rozmarinu
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Kepta višta su grikiais
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Vištienos širdelių blyneliai
- Aštri vištiena
- Vištų blauzdelės
- Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
- Paukštiena su pievagrybiais
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Keptos ančiukų kulšelės
- Vištiena su grietinelės padažu
- Kepta višta su bulvėm
Šventiniai drebučiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Paukštiena, vištiena arba kalakutiena,
700 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Konservuoti kukurūzai,
200 gramų -
Spanguolės,
1 sauja -
Želatina,
40 gramų -
Petražolės, šakelės,
5 vienetai -
Spanguolės,
1 sauja -
Petražolės, ar kiti žalumynai,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paukštieną dėkite apvirti, kad pasišalintų nešvarumai. Tada dėkite ją virti į verdantį vandenį (800- 1000 ml), pagardinkite druska ir pipirais.
Kiek ataušus viriniui, suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps granulės. Ataušinkite ir suberkite smulkintą svogūną.
Paimkite formeles ir kiekvienos dugną išklokite mėsa. Tada dėkite konservuotų kukurūzų sluoksnį, vėl sluoksnį mėsos ir atsargiai užpilkite formas vištienos nuoviru. Formeles padėkite į šaldytuvą. Po 2 valandų į formeles su drebučiais dėkite krapų šakeles ir spanguoles bei palikite stingti dar kelioms valandoms.