0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.25 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | rūgpienis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aguonų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Margas keksas
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Mėsos pyragas
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Aguoninis
- Saulėgrąža
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Kakavinis pyragaitis
- Morkų pyragas su riešutais
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Šokoladinis pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Pyragas „paprastutis“
- Šimtalapis su razinomis
- Vištienos pyragas
- Morkų pyrago gaminimas
- Lietinių pyragas
Sūrūs riestainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1/4 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Rūgpienis
- Druska
- Aguonos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.