300 gramų | aguonų |
2 stiklinės | cukrus |
4 stiklinės | miltai |
1 gabalas | mielės |
2 stiklinės | vanduo |
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
- Aguoninės formelės
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Karštas šokoladas
- Šokoladinis fondiu
- Bananų desertas
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
- Bruknėmis įdarytos kriaušės
- Spurgos pavakariams
- Spurgos su vyšniomis
- Mielinės spurgos
- Creme brulee
- Citrinų pudingas
- Kremalizuoti obuoliai
- Obuoliai su varške
- Desertiniai varškėčiai per 15 min
- Varškės spurgos
- Vafliai su bananais
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Aguonos,
300 gramų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Miltai,
4 stiklinės -
Mielės,
1 gabalas -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonas permalkti su stikline cukraus.
Mieles ir likusį cukrų ištirpinti vandenyje, supilti į miltus. Viską gerai išmaišyti, tešla turi būti kieta. Tešlą palikti porai valandų šiltai, kad pakiltų.
Iškilusią tešlą iškočioti, poduku išpjaustyti apskritimus. Į kiekvieną apskritimą dėti po šaukštą aguonų masės, formuoti pyragėlius.
Pyragėlius apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Komentarai (5)
-
Ruta
2021-12-24 10:50
Čia aguonas malti sausas ar kaip?
-
Eugenija
2020-12-17 20:12
Tiksliai.kokio dydzio gabalas?
-
Romalda Abramaitienė
2018-12-07 21:06
Vienas gabalas mielių-tai čia kiek,100 gr.,ar 50 gr.