5 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | kvietiniai miltai |
75 gramai | krakmolas |
120 gramų | cukrus |
150 gramų | razinos (smulkintos) |
150 gramų | slyvos (džiovintos, smulkintos) |
65 gramai | abrikosų (smulkinti, džiontinti) |
60 gramų | lazdyno riešutai (ir graikiniai, smulkinti) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
0.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai |
3 valgomieji šaukštai | vanduo |
šiek tiek | vafliai |
Skardą iškloti vafliais, ant jų paskleisti paruoštą masę. Išlyginti ir kepti įkaitintoje 160C orkaitėje 35-40 min.
Kepant šį plokštainį galima naudoti įvairiausius džiovintus vaisius ir riešutus. Kadangi neturėjau slyvų dėjau datules.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medaus pyragas su riešutais
- Paukštienos pyragas šventiniam stalui
- Šimtalapis su razinomis
- Vaflinis pyragas
- Pascha
- Tinginys su riešutais
- Pyragaitis
- Biskvitas su vyšniomis
- Pyragas su gervuogių pertepimu
- Moliūgų pyragas
- Rabarbarų pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Ananasų pyragas puodelyje
- Prancūziškas pyragas
- Svogūnų pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Spurgos su įdaru
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Abrikosų pyragas
Plokštainis "Čigonas"
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Kvietiniai miltai,
50 gramų -
Krakmolas,
75 gramai -
Cukrus,
120 gramų -
Razinos, smulkintos,
150 gramų -
Slyvos, džiovintos, smulkintos,
150 gramų -
Abrikosai, smulkinti, džiontinti,
65 gramai -
Lazdyno riešutai, ir graikiniai, smulkinti,
60 gramų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
3 valgomieji šaukštai - Vafliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Trynius sudėti į dubenį ir užpylus 3 šaukštais vandens Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti. Į išsuktą kiaušinių masę po truputį berti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti paruoštus vaisius, sumaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Skardą iškloti vafliais, ant jų paskleisti paruoštą masę. Išlyginti ir kepti įkaitintoje 160C orkaitėje 35-40 min.
Kepant šį plokštainį galima naudoti įvairiausius džiovintus vaisius ir riešutus. Kadangi neturėjau slyvų dėjau datules.
Komentarai (3)
-
PROFE
2009-06-22 19:29
daug visko reikia, bet draugai sake labai skanus :super: :-) :super2: :bravo: