Populiariausi receptai šią savaitę

Jautienos šašlykas

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Jautieną supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su pjaustytu svogūnu, druska, juodaisiais pipirais, prieskoniais, actu, lauru, kvapiaisiais pipirais ir laikyti šaltoje vietoje dvi dienas. Po to mėsą sumauti ant iešmų, tarp mėsos gabalų užmaunant svogūno žiedus ir kepti ant žarijų kol mėsa iškeps, bet bus sultinga, kartas nuo karto mėsą pašlakstant sviestu.

Rekomenduojame:

Komentarai (5)


  • Edmundas 2013-10-08 09:59

    Mesos marinavimo laikas priklauso nuo marinato: Rugstis - iki 2valandu, nes po to mesa kieteja, Enzymai - iki 2valandu, nes po to is mesos gabaliuku pavirs kose, Pieno gaminiuose(jogurtas, kefyras...) kuo ilgiau iki 5paru (pats marinavau 4dienas su jogurtu, tai gavosi pasakiski saslai).
    Laikas aisku kinta nuo rugsties ar enzymu stiprumo ir kiekio, bet ideja tokia visiems skanaus!


  • Alba 2009-11-10 11:13

    dar karta sakau jai naujat acta tai ja galima marinuoti ir 1 valanda o jai savas sultis tai 1 para maziausiai.


  • Ričardas 2009-05-15 15:49

    Tomai,Jūs labai malonus,kad sutinkate dėl marinavimo laiko,bet žalią mėsą valgyti neprisiversčiau.Šiuo atveju padeda aštrieji pipirai.Beje ADŽIKOS padažas jautienai -jėga.


  • Tomas 2009-04-30 14:21

    manoma. Bet man skani mesa kai ilgai marinuojasi, ja net zalia galima valgyt tuomet,. Bet pritariu, kas nori sultingesnes mesos, tegul marinuoja kuo trumpiau.


  • Ričardas 2009-04-29 14:25

    manoma kad,mėsa neturėtų būti marinuojama ilgiau nei 3-4 val.Ypač su actu.
    su pagarba!!!


Daugiau receptų